Showing posts with label Advertorial. Show all posts
Showing posts with label Advertorial. Show all posts

31 December 2017

Jom Kenal HNorisa Boutique | #2 Sponsor GiveAway YES 2017 by Roxalynne

31.12.17 19 Comments

SENARAI HADIAH & SPONSOR GiveAway YES 2017 by Roxalynne  | #2 - HNorisa Boutique (@hnorisaboutique) - Bersempena dengan GiveAway yang masih berbaki beberapa hari lagi ni, naklah Cik Ct share serba-sedikit mengenai mereka yang dah begitu bermurah hati menyumbangkan produk mereka yang bukannya sedikit nilainya. Hehe, orang berbudi, kita berbahasa.. Ya tak?

At the same time, Cik Ct pun mencuba membaiki penulisan Cik Ct di sini. Ya ampun, kalau jari-jemari dah dapat menari-nari di atas keyborad laptop untuk menulis, tak reti nak pendekkan rasa-rasanya. Makin meleret-leret ni... Baiklah, sebelum Ct melalut lebih panjang, jom kita berkenal-kenalan dengan sponsor kita, Hana Norisa Boutique (update 28/12/2017: dah bertukar nama ke : HNorisa Boutique sepenuhnya) beserta hadiah dan online shoppe beliau.. ^^

Hana Norisa ? 

Pernah dengar atau kenal nama ni tak? Kalau peminat novel tegar, mungkin ada la yang kenal kut ... Beliau sebelum ini lebih dikenali sebagai novelis kepada dua buah novel, Cik Kembar Encik Tunang dan Versi Cinta Kita ; kedua-duanya daripada Penerbitan Fajar Pakeer (PFP).

Dua naskhah novel Kak Hana Norisa. Cunnya kaver !


Okay, haha... Post kali ni bukanlah Cik Ct nak bercerita tentang novel-novel beliau. Tetapi Cik Ct berasa cukup kagum dengan novelis Hana Norisa; beliau bukan je berjaya menceburkan diri dalam bidang penulisan... Tetapi, baru-baru ni beliau muncul dengan perniagaan dalam talian (onlline) yang bertapak di laman Instagram (@hnorisaboutique) dan juga Facebook page beliau : HNorisa Boutique

Pada aku, antara sebab utama aku terima HNorisa Boutique sebagai sponsor adalah kerana items yang ditonjolkan dalam bisnesnya yang boleh mengangkat minat dan  kesukaan para ladies terhadap Muslimah Fashion...

Bbuat para ladies yang mementingkan pemakaian yang patuh syariah akan aurat seorang muslimah, korang amatlahbolehlah cuci mata dulu dengan beberapa  Muslimah Fashion items yang ada kat butik ni... Aku amatlah menggalakkan korang jengah & follow butik online ini. Kenapa? Banyak kelebihan sebenarnya... Tak nak pening-pening..

Meh la Ct kongsikan 3 reasons why I like HNorisa Boutique ^^


3 Sebab kenapa Cik Ct pilih HNorisa Boutique...?

Sebab 1 - Hadiah Yang Ditawarkan buat Pemenang GiveAway YES 2017 by Roxalynne




2 pasang Raudhah Instant Shawl 2.0
 daripada HNorisa Boutique telah menjadi pilihan untuk dihadiahkan kepada pemenang bertuah bagi GiveAway YES 2017 by Roxalynne kali ni.

Cik Ct berkenan dengan hadiah yang telah dipersetujui ini kerana item yang dihadiahkan ini harapnya dapat memberi manfaat dan keberkatan kepada pemenang dan juga pihak penganjur.

Hadiah hijab labuh kut, sedikit sebanyak membuka peluang buat mereka yang meminati penampilan fesyen tetapi nak yang labuh dan dapat menutup aurat dengan sempurna, dapatlah merebut peluang memenangi hadiah begini dengan turut serta dalam contest GA ini. Sambil bercontest, sambil beramal, tak gitu?



Cunnn kann? Y'all nak kaler apa agak-agak?

🌸Instant Shawl RAUDHAH By Heejab Scarf🌸


✅ 2 saiz
L: 2.0 m x 0.73cm +- 0.05cm (bidang 60)
XL: 2.2meter x 0.73cm +- 0.05cm (bidang 65)

✅ Material
Body: High Quality Flamingo Chiffon 
Awning: Soft Cotton Anti Tembam

Ciri-ciri lain :

✅ Double loops - senang nak pakai, 2 kali sarung, siap. Jimat masa.
✅ Didatangkan dengan metal tag eksklusif HEEJAB SCARF.

✅ Tidak jarang - tak perlu dah inner labuh lain sebelah dalam.

✅ Tidak panas - material high quality flamingo chiffon buatkan sis rasa selesa dalam dakapan Raudhah😍

✅ Flowy- jatuh terletak je bila pakai, buatkan sis rasa selesa dan level of confident meningkat.

✅ Labuh boleh dilaras- boleh adjust kepada saiz saiz M/L/XL/XXL .

✅ Inner terbentuk elok - inner dengan material high quality soft-cotton buatkan sis tak panas dan tak melepet ke dahi. Jadi muka sis tak nampak boolat nanti. Nampak ala2 bujir sirih gitu.

✅ Inner anti tembam - innernya direka khas utk menyorokkan pipi yg comel, in sha Allah nampak selim melim pd bahagian muka sis .

✅ Pinless - jimat masa sis, tak payah susah2 nak cari brooch atau pin. .

✅ Minima iron - materianya yg berkualiti membuatkan sis senang nak gosok instant shawl ni, gosok sikit2 je dah nampak licin dah. .

✅ Inner dalam labuh menutupi leher - tak perlu dah pakai inner extra labuh yg lain utk tutup leher. Jimat duit. .

✅ 10 pilihan warna2 yg kami anggap sebagai "warna selamat" yang menarik. Sebab apa warna selamat? Senang nak match dengan banyak warna baju. Jadi kalau beli 1, dah boleh pakai dengan 5 baju. Tak ke jimat?

Sumber : Instagram Hana Norisa Boutique 

Jimat dan berpatutan, kan? Beli 1 rona warna je dah boleh pakai untuk beberapa jenis baju (especially jubah, blaus/T-shirt labuh dan juga baju kurung)... Ehhh, berbaloi amat dah tu pada Ct. Rona warna dia je cukup mengagumkan...

Pssttt... Yang kat atas Ct kongsi tu baru sikit dari keseluruhan koleksi warna yang ada. Tapi kan... Cik Ct tak tahu lagi la warna Raudhah Instant Shawl 2.0 yang akan diberikan oleh sis Hana Norisa kepada para pemenang ek... Masih kekal misteri~~~

Sebab 2 - Info Produk yang dikongsikan bertepatan dengan pertanyaan bakal pelanggan. Siap ada tutorial dan kata-kata hikmah a.k.a "Quotes of the day" tu ! ^^

Fiuuu, masa Cik Ct terjah Instagram dan kemudian FB page Hana Norisa Online Boutique... Terkesima jugaklah kejap.. Hehe, rasa macam pergi butik 'quotes' pun ada ^^


Mungkin juga kerana kak Hana juga adalah seorang penulis, jadi insta shoppe beliau sedikit sebanyak dipenuhi dengan kata-kata motivasi yang diselang-selikan dengan posting tentang tudung/shawl beliau...di mana ada yang boleh membuat kita tersenyum dan sedikit sebanyak menyerap positive vibes dalam diri, sambil-sambil tu boleh cuci mata tengok apa boleh dishoppingkan ^^


Kata-kata semangat yang diberikan sedikit sebanyak memberikan ketenangan semasa cuci mata di ig shoppe ini ^^

FB page shoppe beliau pun, bila terjah... Sungguh rasa tak rugi... Sebab daripada sini, kita dapat tengok katalog bagi setiap item fesyen yang ada di butik online ini...

Page Facebook yang terdapat katalog ; memudahkan lagi carian barangan yang diidamkan :)


Selain itu, melalui FB page HNorisa Boutique juga, para pengunjung mereka berkongsi dengan mudah segala promosi yang sedang dilangsungkan oleh butik fesyen muslimah yang cukup comel, teratur dan kemas ini :)


Tak terlepas, sebagai sponsor pun HNorisa turut mempromosikan GiveAway YES 2017 by Roxalynne. Jangan lupa join ^^

  

Gambar-gambar di atas inilah menunjukkan  antara promosi-promosi yang sedang berlangsung di HNorisa Boutique sempena YES 2017... Buat yang masih tertanya-tanya mana nak cari item-item yang melengkapi pemakaian Muslimah chuuu'olls, bolehlah ke butik online, HNorisa Online Boutique.

Okay, the last but not the least... We go through to the 3rd reason ekk..^^


Sebab 3- Butik Fesyen Muslimah yang Best, Bukan hanya ada Shawl/Hijab sahaja; banyak pilihan dan disertakan dengan Info Produk & CTA yang mudah dirujuk

Image may contain: text

Hehe banyak pulak list kat third reason ni kan? Tapi memang betullah itu hakikatnya ;)

Korang tau ke selain daripada hijab/shawl, kita digalakkan memakai apa ? Apa ek? Ce korang teka??

Urmmm... Yup, that's it... Handsock! Pandai pun.. hehe

Satu lagi kelebihan di HNorisa Boutique ini, selain daripada hijab scarf dan instant shawl sahaja, malah di sana turut menyediakan handsock juga...^^

Handsock - atau BMnya kita panggil sarung lengan *kat Cik Ct, femes dipanggil 'stongan'.. Kalau korang apa pulak ek panggilnya? Hehe apa pun panggilannya kan.. Dengan adanya handsock/stongan ni, ianya memudahkan lagi kita menjaga aurat di bahagian lengan.. ye dak?

Exclusive Nurbella Handsock - berenda & tak longgar .. nak yang berzip pun ada .. Jadi kemas untuk dipakai

Senang kata, list items yang ada di butik ini, bukan sahaja penampilan produknya yang menarik dan kreatif, malah servis pelanggan yang dijamin pantas respons dan juga mesra pelanggan. Sebaik konsep 'servis' butik yang diberi ^^

Jadi, Ct tak nak berceloteh panjang (ni pun rasanya macam dah panjang sangat), u'olls bolehlah jengah-jengah HNorisa Boutique sama ada di Insta Shoppe dan Facebook page

Dah cuci-cuci mata tu, bolehlah hubungi Kak Hana untuk sebarang pertanyaan / order melalui WhatsApp +6017-417 8804 :)
Nampak kan? Bukan sikit orang yang follow, Novelis Fatrim Syah pun follow @HNorisaBoutique tau^^



Barangan yang ada di butik ni semua lumayan kan? Hehe tapi kalau korang nak try dapatkan Instant Shawl Raudhah 2.0 yang labuh lagi cun tu secara PERCUMA...
Bolehlah join GiveAway YES 2017 yang masih berlangsung sampai 1 Jan 2018 ni :)

Kalau berminat nak turut serta, bolehlah klik banner di bawah yang warna pink ni ^^

GiveAway YES 2017 by Roxalynne.
Klik untuk join

Okay, sekian itu sahaja untuk kali ni... Sampai berjumpa lagi ^^

----- ❤️ Senarai Peserta ❤️ | GiveAway YES 2017 by Roxalynne -----

17 November 2017

SWEET 17 ❤ | SWEET DAY FOR SWEET BOOK LOVERS 🌸

17.11.17 1 Comments
SWEET 17 | 17 November 2017 (17.11.17) already reached us.. Such a beautiful day~

Assalamualaikum WBT and Annyeong !


Hehe today is the day. A special day for a book lover (like me!).

Okay what is it exactly?


It is...


❤Sweet 17 | Sweet Deals❤

So.. if you are one of the fan of books, today is the best chance you HAVE TO GRAB and... if you are really keen for a few books that you might lost a chance to grab before or ....

If you are kinda looking for something new and fresh to your mind for you to read for...

Here's BIG PROMOTION from Bookcafe that you won't want to miss the chance to grab ! ^_^


Yup... 

Flash Sale 2017 


is happening too in Bookcafe :)

But...

This FLASH SALE link only will be open for book-lovers in between of 

12pm-1pm

I hope we can be alert on the time. Tick tock ! 🕰

*Do click the FLASH SALE banner on the mentioned time if you want to know the best deals you might get

---Flash Sale End---
---------------------------------------------------------------------------------------


Does Bookcafe has another special deals on this day?


Of course they have it.. Keep continue your reading and check other promotions too ^^

First, they have fixed their POSTAGE FLAT RATE to RM7 only
(on the minimal purchase value of RM50).




Secondly, they got 50% discounts for more than 70 books ~ Huargghhh~ *gasp my breath*

You might check it yourself by click the banner below. It makes me speechless for the normal price of the books, but when it is deducted by the discounts... fiuuu~





---------------------------------------------

And another discounts calling me to check T_T





Which books should I purchase first? Soooo rambang mataaa... O_o


BONUS :

Ini buku2 yang dapat potongan harga 30% - 40% 

Cuba periksa kalau ada buku favourite korang ^^




11 November 2017

PERFECT 11.11 with LAZADA and Taobao Collection

11.11.17 0 Comments

Assalamualaikum WBT and Annyeong !


Disclaimer : since this is my personal blog, please do understand my rojak(mixed) languages and informality I chose in my writing style since I am comfortable to write in this way. Kamsahamnida for the understanding~ ^^


Woaaa,  It's #Double11 day!

So what? (maaf andai kedengaran angkuh. kuikuikui)

Image may contain: shoes

Yup, the biggest online sale is coming again! Special on 11/11 and 12/12 !

But let us focus on what happen on this 11/11...

Yuppp, bcs it's one of the biggest online sale ever ! So let me share what are the hottest promotions held by these two online big seller first !

Who are they? Hahaha, of course for me... I'll only focusing on these two during online SALE~~

Keep reading to figure out my choices for these #Perfect11/11 !

 LAZADA Promotions

Of course, Lazada won't be excused for this event of online sale!

Lazada, one of the biggest online website for #kakishopping and #onlineshopper that would never misses in many online festival sale and so many many free shipping/postage fee offers for ! *Lucky to us*

Cuci mata kat LAZADA ni salah satu yang paling menggoda and hot trending sekarang ni ialah kat gajet (pada aku la, korang yang lain aku tak tau)


INI?

Oppo F5 | Oppo, salah satu yang turut berjaya cipta fenomena dengan kamera telefon pintar mereka yang semakin lama semakin menggoda para peminat #kakiselfie hehe. 

Oleh itu, sempena #Perfect11/11 ni, Oppo F5 (Spesifikasi penuh di SINI) yang memiliki keupayaan kamera sehingga 16MP/20MP ini ditawarkan dengan harga RM1298 sahaja !

klik banner Oppo F5 di atas untuk mengetahui lebih lanjut mengenai promosi yang berlangsung

ATAU...

Bagi peminat Samsung Galaxy, terutamanya golongan bekerja dan sukakan telefon pintar yang ada pen untuk catit nota, khususnya.... Ada berita baik buat korang ! ^^

Samsung dah sepakat untuk berkolaborasi dengan Air Asia X untuk memberikan promosi 20% potongan tiket Air Asia X. Especially buat peminat Samsung Galaxy Note 8 tu hurmmm memang tak nak lepaskan peluang kalau boleh T_T

INI?

klik banner untuk tahu lebih lanjut tentang promosi Samsung + Air Asia X di LAZADA

Dengan Note 8, siapa yang tak tergoda aihhh -_-, esp for writers like me hurmmm...

****

But what's more interesting are, the collaboration of LAZADA with another online site party huahahaha... Memang menggoda jugak buat peminat #kfashion tapi yg masih menepati cir-ciri keopanan ketimuran macam kita niii.. fiuuu~
teruskan bacaan kalau nak tau ^^

-- Collaboration of Lazada with Tabao ! --




Okay, this year Lazada makes a collaboration with Taobao Collection, one of the newest uprising online website that got so many offers for the #kakishopping ! Especially for the #fashionista who would like to upgrade their O O T D tu kan, ada banyak offers sale kat outfits ^^

Ahaaa, pada bukan yang kaki shopping sangat *macam saya --nak claim jugak ahahaha gurau2 pun boleh tergoda jugak dengan outfits yg banyak offers T_T

Tak percaya? Cubalah korang klik banner Taobao kat atas tu... Yang ladies, cecepat pergi ke bahagian Women's Fashion ... Hurmmm then tengok keimanan shopping korang tu teruji dak :p ahahaha. Okay itu aje ah dulu...

I pulak nak cuci mata kut ada yang terpikat di saat-saat akhir nak tutup promosi 11/11 ni kan... ^^

Tata..papai..Annyeong~ ^^




13 October 2017

Gelombang Terakhir #MYCYBERSALE 2017 !

13.10.17 2 Comments
Gelombang #MYCYBERSALE 2017 | Assalamualaikum n Annyeong !

#MYCYBERSALE, beli-belah dalam talian terbesar, baru saja bermula semalam; berlangsung selama 5 hari , dari 9 Oktober hingga  13 Oktober. (tengok kalendar.. erk esok dah last day ! Dah agak lambat nak kongsi ke? Ahaa maafkan saya ! Terbusy dgn demam, research n writing manuscripts buat tak sedar masa berlalu dah berapa hari~)

Yup... yup no focus.. This annual online MEGA gamma beta sale is back !

Bertalu-talu inbox Ct diketuk dengan notifikasi #MyCyberSale & Flash SALE kali ni.

Lebih menarik, ada Lucky Draw dibuat jugak sempena #MYCyberSale kali ni..

But here I am... Cik Ct fokus kepada beberapa aje mengikut selera dan kehendak Ct. Siapa tak suka shopping online kan? Ahahaha Cik Ct suka sebab memang ku ini jenis orangnya maleh lebih nak menapak ke pasaraya maklumlah bila dah kerja ni... Waktu terluang banyak nak habiskan di rumah je ^^

Mujur zaman dah maju, dengan klik aje dah boleh shopping apa yang diidamkan. Yang penting, fuluss$$$ ada ek. ahahaha.

Yang mana jadi pilihan Cik Ct untuk shopping sempena #Cybersale kali ni?

1. BookCafe (BC)



Bookcafe - atau dalam bi-em nya kita panggil Kafe Buku. Dah nama Kafe Buku, mesti ada buku sebagai kudapan harian kan? Ahahah.

And yess, sempena #MYCyberSale , BC tak terlepas dengan promosi terlajak murah dan menarik ! As #booklovers sure, you gonna love it alot ! (like me)

Apa yang menarik BC tawarkan sempena MYCyberSale ni? 


- Diskaun 80%
- Free SHIPPING
- Ada lebih 50 buah buku BESTSELLER untuk para pecinta buku!

Tak percaya? Cuba lah korang check sendiri dengan klik banner kat bawah ni yup...






2. LAZADA

Platform *pasaraya (wa suka panggil pasaraya sebab banyak kategori boleh shopping ahaha) terbesar online, tak pernah tak ada diskaun berganda.

Laa ni sempena #MyCyberSale ... ada potongan hingga 90%

Siapa tak kenal LAZADA. Ahaha, as anak muda, selalunya kategori gadget&accessories dan barang penjagaan diri & kosmetik yang akan menjadi pilihan untuk Ct terjah kat LAZADA.

Harapnya boleh jumpa cases untuk Samsung Galaxy Tab S ~~^^

Tak nak cakap banyak, buat korang yang nak cuci mata, jemput lah dengan klik je banner di bawah yup.. Nanti akan dipaparkan berpuluh hingga beratus barangan yang ada kat LAZADA ni. 


Sebenarnya ada banyak lagi tapi banyak sangat nak share.. korang bolehlah Google je mana lagi yang korang boleh shopping di ambang-ambang terakhir #MYcyberSale ni~^^

Cik Ct hanya berkongsi apa yang Ct selalu terjah je... Ahahaha... Yang lain korang cikidout sendiri lah ye

P/S :

Ini antara list untuk u'olls shopping for #MYCyberSale (ada beserta beberapa baucar sekali ek) :

  1. Shoppee – Up to 90% off and free shipping
  2. Watsons – Buy 1 free 1 deals and up to 90% off
  3. Lazada – Up to 90% off storewide
  4. Malaysia Airlines – Discounted fares on selected routes
  5. 11Street – Up to 99% off (sure ah, got discount this high?)
  6. Zalora – 20% off using code: CYBER2017, with minimum spend of RM180
  7. Christy Ng – Deals starting from RM19
  8. Lelong.my – Free shipping and cash vouchers giveaways up to RM100
  9. Senheng – Storewide free shipping
  10. Hermo – Up to 70% off starting from RM9
  11. Photobook Malaysia – Up to 95% off
  12. Fashion Valet – 30% off storewide using the code: FVMYCYBERSALE17
  13. Uniqlo – Daily specials and free shipping
  14. Malindo Air – 15 destinations on sale
  15. Althea – 1+1 Deals

--- kredit : Rojak Daily ---


12 June 2017

Wow ! Ingat Tak MILO CUBE Viral Ni ?

12.6.17 5 Comments

Assalamualaikum !! 안녕하세요! :)

 Cabaran bulan puasa bagi seorang pecinta coklat... MILO CUBE !!

Hahaha... Bulan puasa ni entah kenapa aku suka sangat share tentang pelbagai jenis makanan di laman sosial aku, especially di Facebook dan juga blog.

Ditambah lagi dengan... berderet lah pulak produk makanan lalu kat timeline FB tu... Huwaaaa, belum masuk pelbagai jenis resepi yang lalu kat reading list blog (rasa nak nyanyi lagu TT by Twice)...




Then...

Bila otak dah dikawal dengan sesuatu....... yang dipanggil.....

NAFSU MAKAN JAJAN !

Oleh kerana itu aku semakin galak cuci mata kat Lazada kebelakangan ni. Biasa...(tengok promosi jajan yang ada sebab aku as usual, duit banyak habis kat makan)

Nak tengok apa ada masa promosi Riang Ria Raya & Marhaban Ya Ramadhan ni...

Maka, mata pun tiba-tiba tertangkap menatang kat bawah ni... Selama ni aku selalu gatah serbuk milo tu... Tak sangka dah ada Milo Cube~~~

Ohmaiyaaa~


Huhuhu, why so hot?

Bestnya alahai kalau dapat~~~ Yuhhu, ada chocolate lovers ke yang baca ni? Hahaha, pecinta coklat pasti akan mengerti 'rasa nak cair' bila tengok milo cube ni...

Kalau diingat-ingat kan Milo Cube ni pernah viral tular tak berapa lama dulu, hehehe, tapi masa tu tak berapa ramai yang tahu macam mana nak dapatkan Milo Cube ni dengan kadar segera sebab produk ni tak available dalam pasaran Malaysia.

Mostly siapa yang ada kenalan di luar negara (negara yang ada pasaran dan pengeluaran Milo Cube) ni lah yang jadi mangsa sebagai tukang beli dan tukang kirim Milo Cube ni kan~
(Gue salah satunya hahaha... Dah dapat lepas tu ngappp tak ingat dunia)

Tapi itu dulu... =.=

Sekarang dah agak mudah jugak rupa-rupanya sebab kat Lazada dah ada Milo Cube ni ! Tak payah lah gue nak susah2 kan kawan2 yang kat luar negara tu lagi untuk bawak order bila balik Malaysia... Walaupun aku memang suka susahkan orang tapi bila bab makan kadang2 kede sikit, kesian orang kena bawakkan tapi aku berat hati nak kongsi makan :p ahaks.


Bila tengok ada Free Delivery pulak... Fiuuu bagai tak sabar nak menanti 100pcs Milo Cube tu sampai ke gue~~ *Lap peluh macam baru lepas marathon*

Boleh check kos penghantaran by pos dengan meletakkan poskod kawasan korang.
Jangkaan tarikh sampai pun boleh tahu jugak kat situ~^^

Sayangnya tak ada warranty~ Tapi kisah apa, nak makan!



So...

Bila dah kat ada Lazada... mungkin boleh consider purchase kat sini je kut lepas ni?

Apa kata u'olls?




09 June 2017

Kuih Raya.Com | 7 Nama Kuih Raya Boleh Buat Tergelak !

9.6.17 2 Comments
Assalamualaikum !! 안녕하세요! :)


Apa khabar ek dengan puasa korang hari ni? Harapnya korang dapat berpuasa dengan jayanya. *wink wink* (jangan puasa yang yok, pagi2 dah bukak periuk)

Ahaksss, korang dah cari ke persiapan untuk kuih raya nanti? Cik Ct baru je survey online dan kat pasaraya berdekatan. But of course, sebagai seorang yang 'tersangat rajin' (sebaliknya lah tu maknanya.. ahahaha), Ct lebih banyak survey online. Sebab memang hampir separuh hari kerja Ct menghadap laptop dan fon kan...
(Cik Ct sebenarnya ada juga meniaga online kecil-kecilan di FB dan IG)
Biasalah, lepas penat-penat buat marketing untuk bisnes sendiri, masa untuk cuci mata pulak kan... Kat sinilah... Masa cuci-cuci mata surf internet...

And guess what? 

Hahahaha ada 7 jenis nama kuih/ kerepek ni yang buat aku geleng kepala nak tergelak gila-gila punya... Sehinggalah aku ambil keputusan nak share kat sini.


Sempat jugak aku mengupdate kat FB kejap sambil nak berceloteh menaip entri ni.. Ahahaha, geli hati sangat punya pasal... Time up status ni memang tengah syok belek2 nama2 kerepek ni... Memang terbaiklah nama2 kuih ni buat orang (termasuk aku) nak tahu sebenarnya ni kerepek apa...
Dahlah nama menarik, buat aku terimaginasi melalui nama-nama kuih ni ^_^ Hahaha :p

Jom cikidout apakede namanya tu...

7 Nama Kuih Raya Yang Menarik Pada Tahun 2017 ni !


Nasihat Cik Ct, hati-hati makan kerepek ni... Takut nanti termimpi-mimpi kalau dah rasa sekali (emotikon : gelak sipu-sipu)







Haaa, yang ni kalau u'olls yang dah kawin and dah ada mertua tu makan kacang ni masa raya nanti hati-hati sikit... Takut mertua u'olls lalu, u'olls tak sedar pulak mertua u'olls lalu... Duk tunggu bila lah menantu aku nak offer kacang ni, duk ralit makan sorang macam tak ingat dunia pulak gamaknya...

(Hahahaha, kalau Ct takpe, bujang lagi... :p hahahaha... )



Yang ni... Hurmmm, cukup lah buat mertua dan orang lain terasa hati... Keropok Terasa Hati ni kan Ct rasa memang boleh buat orang terasa hati sangat kut? Kenapa? Yelah, dia ni geng dengan Mertua Lalu Tak Sedar tu...

U'olls dah makan yang kat atas tu, dengan selambanya lah boleh makan yang ni pulak tanpa serba salah sebab melantak keropok ni sensorang tanpa ambil kisah orang lain terasa hati sebab makan tak ajak..... Sebabnya? Dah kesedapan melantak... ! 

(huahahaha, melantak tu melantak jugak... masa awal makan Keropok kacang Dal ni, harap tak lupa baca Bismillah)




Dah siap 'melantak' makan ketiga-tiga yang kat atas tu... Lah, baru rupa2ya orang dapat tahu sebenarnya awak tak boleh lupakan Cinta Semalam (kerepek dan kacang tu)...
Maka, hari ni... Demi cinta semalam buat kerepek dan kacang serta keropok tuuu, hari ni cinta ni bersemi kat sini pulak...

Hahaha, so lengkaplah cinta semalam dan hari ni untuk cinta yang bersemi dek kerepek hari raya.. Semua ini demi mengubati terasa hati tu tadi, katanya... Hahaha, penangan Kerepek Ubi Kari ~ :p




Lepas tu, katanya... Dek kerana itu... Kerepek Lupa Diri pula jadi pilihan... Sebab yang makan mula naak lupa diri dek kerana kesedapannya, kerangupannya kerepek ini...
Dia tahu kerepek ni diperbuat dari 'Opak Pedas', tapi tak tahu apa ke bendenya 'opak' tu...
Namun... keenakan Kerepek Lupa Diri ni memang buat dia benar2 lupa diri kejap lepas tu (sampai terlupa nak cari apakebendenya opak tu sebenarnya... hahaha)



Esok Cari Lagi ! (Ntah jumpa ke tak ek)...

Selepas beberapa siri dan dipanggil Lupa Diri, keesokannya dia massih tak berputus asa... Mencari lagi... Kerepek ni pula yang dijumpai...

Bertepatan dengan namanya kut, pemilik asal nama Kerepek Bawang ni mulai menghantui... Dahlah esok cari lagi... Satgi dia ada geng lagi satu yang turut menghantui sesiapa yang rasa...
Apa tu?







Ini dia ! Kerepek ni pandai menghantui sesiapa yang telah merasainya ! Membuatkan orang nak bangun tetengah malam kerana kesedapannya !

Kerepek Ubi Pedas Basah nama asalnya, tapi diubah jadi Kerepek Bangun Tengah Malam disebabkan keenakannya hingga membuatkan orang yang dah rasa tu sanggup bangun tetengah malam untuk krak kruk krak kruk nak rasa lagi kerepek ni...


(Siapa pernah rasa je yang tahu... Huhuhu)



Hahaha, ok itulah antara kerepek2 yang Cik Ct jumpa
Sebagai salah seorang ahli affiliate Bookcafe, Ct terserempak dengan kesemua 7 Nama Kuih Raya Yang Menarik Ni kat KuihRaya.com.my  tau !

(boleh klik banner untuk tahu butiran lanjut tentang website kuih raya ni)

Nampaklah yang zaman dah semakin maju, kuih raya online pun dah semakin laris dengan adanya website online ni... Ditambah lagi dengan 'kemajuan' nama-nama kuih yang 'rare' macam ni... hahaha. 

Kalau u'olls nak cari lagi kuih-kuih lain yang mana lebih menarik kat tekak u'olls, bolehlah klik banner KuihRaya.com.my kat atas tu... Terdapat banyak lagi pilihan yang mana tahu, boleh menepati citarasa u'olls untuk dijamu pada hari raya nanti kan?

Ok tu aje... Sampai Berjumpa lagi di sesi #foodreview yang lain~^^





Disclaimer : Segala nama kuih yang rare itu adalah hakmilik penuh ciptaan pihak KuihRaya.com.my... Manakala, cerita / tulisan mengarut di bawah setiap gambar itu adalah hasil imaginasi penulis (Cik Ct Roxalynna NH). Harap terhibur. Namun mohon tidak copy paste tanpa kredit semula kepada Cik Ct.


Sekian. Harap terhibur dan dapat cari kuih raya feveret u'olls. Annyeong~ ^^