Thursday, June 01, 2017

# 2017 K-Drama # Circle - Two Worlds Connected

K-Drama | Circle - Two Worlds Connected (써클: 이어진 두 세계) [Synopsis, Cast & Trivia]

Image result for Circle korean drama

Assalamualaikum !! Salam Sejahtera ~~

안녕하세요! :)


Hehehe, it's been a while . Oraen-manhi daiii~  *lambai2* sambil...
*trying aegyo* - sounds to look cute but rasanya macam nak kena sepak lelaju hahahaha

Okay, currently Cik Ct tengah agak 'gila' dengan beberapa drama Korea terbaru yang sedang ditayangkan di Korea Selatan. Tak kira yang ada tayang kat TV atau yang kita dapat tengok online sahaja. Semua Ct bedal yang mana kena pada citarasa Ct nak tengok. hehe. Kalau tengok kat IG Cik Ct pun, memang banyak dah Ct share pasal drama Circle ni... Hehe



SINOPSIS | 써클: 이어진 두 세계 - CIRCLE : TWO WORLDS CONNECTED

Set in the present (2017) and the future (2037), the story is about an alien invasion in 2017 and the subsequent new Earth in 2037; which is separated into the “Smart Earth” where people’s emotions are controlled and no crimes or illness exist, and the “General Earth” where people still suffer from rampant plague and lawlessness.
Sumber : Wikipedia

Sinopsis Circle - versi Cik Ct :

Circle - Two Worlds Connected ini mengisahkan dua 'dunia' yang terpisah. Digambarkan pada 'zaman sekarang' (2017), Bumi telah mengalami "pencerobohan Alien" hingga menyebabkan kesan jangka panjang sehingga 20 tahun kemudian (tahun 2037)...

Cerita ni juga kira dibahagi kepada 2 parts mengikut tahun :

Part 1 (2017) : BETA Project
Part 2 (2037) : Brave New World

Pada tahun 2037 ni, Bumi (dalam cerita ni kat Korea Selatan la of course) telah terbahagi kepada 2 kawasan bumi, iaitu "Smart Earth" dan "Normal Earth".
Kat "Normal Earth", manusia hidup merana dengan alam sekitar yang cukup tercemar , 'ditinggalkan' dengan habuk tebal sana sini sampai tiap orang kalau keluar ke mana-mana kena prepare topeng oksigen. Penyakit dan jenayah pula ada di mana-mana. Manusia hidup boleh dikatakan sengsara kerana persekitaran yang cukup menyesakkan dada.

Manakala, di "Smart Earth" pula hidup manusia digambarkan cukup futuristik di mana kerana emosi setiap manusia di situ 'DIKAWAL' dan dikatakan tiada jenayah ataupun penyakit langsung. Tapi betul ke macam tu? Betul ke kadar jenayah mereka boleh mencapai 0% (maknanya tiada langsung jenayah) bila emosi dan memori manusia boleh dikawal?

Dan apa kaitan watak2 utama antara tahun 2017 dengan mereka pada zaman 2037?

Storyline akan Ct ceritakan di entri lain besertakan perkembangan jalan cerita episod per episod...

Kenalah tengok kalau nak tahu...^^

Sekarang jom kita kenal serba sedikit siapa pelakon-pelakon drama Circle ....





Pelakon2 K-drama Circle - Two Worlds Connected

Cast

Principal

  • Yeo Jin-goo as Kim Woo-jin (Beta Project)
    A university student who lives in the year 2017.
A violent crime detective who lives in the year 2037.
A key figure in a mysterious event that takes place across the present and future. She goes to the same college as Woo-jin.
  • Ahn Woo-yeon as Kim Bum-gyun (Beta Project)
    Kim Woo-jin's older twin brother.
    • Kim Ye-joon as young Bum-gyun
An intelligent government employee who lives in the year 2037.

BETA Project

People around Woo Jin

Handam University people

Brave New World

General District people

Smart District people[edit]


Sumber : Wikipedia

TRIVIA

Masa untuk K-drama Stuffs // News !!

Alright, tentang cerita ni, dah lama jugak Ct follow since Ct minat sangat dengan pelakon utama, Yeo Jin-goo (YJ9) yang dah makin dewasa, makin nampak matang ni... Lakonan dia pun mostly tak pernah mengecewakan since first Ct tonton dia dalam drama Moon Embracing the Sun (ingat Crown Prince yang 'kematian' Crown Princess dia tu? Sampai ke dewasa dah jadi Raja dia tak pernah lupakan cinta pertama dia.. Start sini Ct minat sangat YJ9, walaupun masa tu dia tak setampan sekarang sebab masa tu dia bebudak sangat lagi.. hehe)

Ditambah lagi, pelakon wanita utama dalam drama Circle ni (female lead) ialah Gong Seung-yeon, yang mana mereka berkait jugak dengan Lee Jong-hyun oppa ! My most favourite guitarist in CNBLUE ! *muuhehehe*

Tahun 2015, YJG pernah berlakon dengan CNBLUE's LJH oppa dalam drama Orange Marmalade, which masa tu jugak LJH oppa terlibat dalam We Got Married, berpasangan dengan GSY. 

*LJH & GSY pun ada bergabung dalam drama My Only Love Song which akan ditayangkan dalam siaran TV online, netflix

Yang buat Ct tertarik, LJH oppa pernah cemburu dkt YJ9 bila virtual wife dia si GSY ni minat sangat kat YJ9 yang sangat terer berlakon. And now... after almost 2 years... YJ9 n GSY are acting together ! Asssaaaaaaaa, Cik Ct pun jadi excited meyh as peminat diorang.

Hehehe, ok panjang intro gue... Kekeke. sebabnya itu adalah antara sebab utama Ct tertarik dengan K-drama ni. Sebab barisan pelakonnya bukan calang-calang orangnya... ^^

Trivia Tambahan :


  • Circle - Two Worlds Connected ni baru aje ditayangkan bermula pada 22 Mei 2017 yang lalu. Tapi Cik Ct dapat tengok pada 23 Mei 2017 ... so drama ni kira 'special' pada Ct sebab dapat tengok masa birthday Ct.. hehe !


  • Namun, ada perkhabaran yang Ct dengar, drama ni yang sepatutnya dijangkakan dibuat untuk 12 episod, tapi telah dipendekkan menjadi 10 episod aje ! :(


  • So sad, dari apa yang Ct dapat tau di SNS YJ9, pihak produksi tvN (siaran TV berbayar) yang menayangkan drama ni tak nak ambil risiko selepas kegagalan drama 'Tomorrow with You' meraih rating yang tinggi. So diorang masih tak berani nak risiko tayang drama berunsurkan sci-fi fantasy / time-travel / fiction melodrama lelama sangat.
Pada Ct : Whatta? Circle ni boleh tahan best n lagi best kut dri TwY tuuu. Takdalah lemau macam drama TwY. Circle ni buat orang tertanya-tanya dan always alert untuk next clues for this mysteries to resolve...

Kita tunggu jelah... ^^

Ok sampai di sini saja... Annyeong~ :)


TRAILER K-DRAMA : CIRCLE - TWO WORLDS CONNECTED


4 comments:

  1. Hah?? tq kak ct share. Sebenarnya ada rasa nak download drama ni haritu. tapi takut tak best. bazir je download. tapi lepas baca ni. kak ct kata drama sc-fit terus nk download. 감사해요😄😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la tengok dulu.. hehe mana tau kena dengan citarasa Qbal nak tengok ^^

      Delete
  2. Nanti zumal nak download gak ler

    ReplyDelete
  3. Byk nye cerita korea best2 tp sampai tak terikut dah. Lagi2 lah dah "tua" ni,masa rasa cepat je jln. Nk tgk tv pun xsempat. Hehe

    ReplyDelete