Friday, June 02, 2017

# GiveAway # Segmen & GiveAway

#RAMADHANGIVEAWAY BERSAMA SGSHOP MALAYSIA | BLOGGER SOFIEADIE

Assalamualaikum !! Salam Sejahtera ~~

안녕하세요! :)

Wahhh, dah agak lama rasanya Cik Ct tak berkesempatan jenguk GiveAway (GA) yang dianjurkan oleh para blogger lain. Maaf, tak berkesempatan sebelum ni !

Sekarang bulan puasa ditambah memang fokus menulis sepenuh masa, memang Cik Ct nak fulun join GA bebanyak... 

So sekarang masa yang ada, Ct nak join GA dianjurkan oleh blogger SofieAdie dan ditaja oleh SGSHOP MALAYSIA ni... ^^

sofie, giveaway, sgshopmalaysia
(klik gambar untuk join GA)


Cik Ct dah rambang mata dah... membayangkan kalau Cik Ct menang RM100 shopping credit daripada SGSHOP MALAYSIA... 

Apa yang Cik Ct nak dapatkan ek?

Apa ek?

Jap ea... Fikir kejap...

Jap... Banyak betul pilihan kat SGshop MALAYSIA ni...

Pilih dulu...

Ok dah pilih...

So...

3 item ni jadi pilihan Cik Ct !  Apa tu? Let's check it out~ ^^

Hurmm, hehe well... Oleh kerana Ct lately (lately lah sangat, rasa2nya sejak zaman belajar kat U dulu dah macam ni) sangat gemarkan K-Fashion (fesyen Korea) yang nampak macam cun aje kan bila heroin drama tu gayakan... 

So Cik Ct dah memilih 3 item di bawah ni untuk dipilih jika Cik Ct dapat RM100 shopping credit daripada SGSHOP MALAYSIA !^^


1. In The Long White Waistcoat Thin Lady All-Match Thin Cardigan Jacket Vest Suit The New Spring And Summer 2017


It looks simple yet formal...

Kalau dapat warna putih atau hitam, tak kisahlah. But I think I'd prefer white colour, it matches my phone's colour ^^ hehehe. Nampak tak dah berangan nak acah-acah konon menulis guna fon then bawa fon tu then letak dalam poket.

Fiuuu, Cik Ct dah lama teringin kan jaket cardigan tanpa lengan (sleeveless cardigan jacket) jenis macam ni. Kalau pakai buat kerja office atau ada meeting jumpa klien ke kan. Tak pun masa duduk acah-acah nak menulis kat kafe atau library tu kannn. Haaa, gittew~

Dah lama berangan nak kan ni. Selalu tengok dalam drama Korea bila pelakon wanita mereka gayakan cardigan ala vest ni ke pejabat / outdoor meeting.

Kalau dapat kat Cik Ct, akan Cik Ct padankan cardigan ni dengan kemeja lengan panjang dan juga jeans / seluar slack.. Fiuuu, baru kena dengan feeling gaya fesyen ikut kepala Cik Ct gituuu.. haha.

Okay, next ~~

My 2nd choice if I were given the RM100 shopping credit would be...

2. 2017 New All-Match Korean Female Bag Tide Messenger Shoulder Bag Fashion Square Lock Bag


Wanita dan beg tangan (we'olls panggil handbag.. hehe, *mata ke atas, tangan di bahu*) berpisah tiada... I think I can't deny those phrase. Haha..

Yup, salah satu lagi elemen fesyen idaman Cik Ct yang dipengaruhi drama Korea yang telah juga memberi kesan K-wave dalam citarasa fesyen Cik Ct...

Handbag comel-lote but looks elegance ni dah lama Cik Ct berkenan. Ada sling belt tu, memudahkan Cik Ct yang tak berapa gemar guna beg tangan yang bebetul kena kepit bawah tiak.. hehe

Kalau dapat handbag ni, bolehlah I bergaya sakan lagi-lagi masa raya, gittew~
(Maaf andai tergedik... excited berangan.. haha)

Takpun boleh dikenakan dengan cardigan jacket kat atas tu ek? Macam yang model dalam gambar tu^^ Ahhaksss, bernagan tak sudah la wa ~~

And for the last, but not for the least, my 3rd choice would be.... :

3. The New Version Of South Korea Ladies Purse Simple Cute Female Long Bow Student Large Capacity Mobile Phone Wallet Boxes


Semenjak nak try girlish style lately ni kan... Cik Ct semakin terjatuh cinta dengan warna pink ! So, I chose this kind of wallet if (and only if) I could win this GA ! haha.

Teringat masa Cik Ct kerja di salah sebuah branch pasaraya pakaian dan  barangan pekakas rumah, one of the staff selalu komplen kat Ct, "Kak, cubalah pakai purse..." hahaha sebab dia rimas + pelik agaknya tengok gaya au yang memanjang guna beg mini yang Ct dapat dari sorang hakak blogger pastu Ct selalu masukkan dalam poket seluar jeans masa kerja dulu..

So... antara pengaruh my former staff dan juga K-drama, Cik Ct pilih purse ni sebagai salah satu barangan idaman yang Cik Ct nak dapatkan kalau diberi rezeki lebih menang GA ni.

Tambahan lagi, purse wallet yang Cik Ct pilih ni boleh dikategorikan sebagai multipurpose purse ! 

Why? 

Sebab... purse ni, selain boleh letak kad dan duit tunai, boleh jugak letak handphone ! Hurmmm, suka lahhh beg yang camni... 

Tarikan utama : Boleh letak fon sekali ! Hehe

Senang nak hangkut sekali handphone setelah sekian lama asyik letak kat kocek jeans je...


Yang best, kat  SGSHOP MALAYSIA ni, banyak betul pilihan dan harga yang fiuuu superb berpatutan lah untuk kita-kita yang baru nak mula hidup 'atas kaki sendiri tapi masa yang sama nak merasa bergaya jugak' ni...

Hahaha, okay banyak celoteh Cik Ct, padahal nak ajak join GA je pun... Better I stop here~~

Uolls kalau nak join, dipersilakan klik SINI ya.. Baca dulu Syarat Penyertaan sebelum join~ hehe



PEMENANG UNTUK #RAMADHANGIVEAWAY INI AKAN DIUMUMKAN PADA 15 JUN 2017

ALL THE BEST!


Terima Kasih kepada Kak +sofie adie selaku penganjur GA ni :)

Sekian, itu aje nak share... Annyeoong~^^

5 comments:

  1. bestnya purse tu ct! terasa macam nak jugaklah! hahahah

    thank you for joining the GA! all the best and happy ramadhan ct!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe happy ramdhan to you too sis ^^

      Delete
  2. semoga murah rezeki! salam ramadan kareem dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaminn... Moga semuanya dipermudahkan kak.. Hehe.. Salam Ramadhan Kareem juga ^^

      Delete
  3. SINGGAH BW

    http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/06/ramadhangiveaway-bersama-sgshop-malaysia.html

    ReplyDelete