Tuesday, May 30, 2017

# Advertorial # Review

Review SKB | Contest Istimewa Khas Buat Pembaca Antologi Setulus Kasih Buatmu

Assalamualaikum !! Salam Sejahtera ~~

안녕하세요! :)

Hehehehe, it's been a long time I haven't write/update any entry(ies) here. Had anyone miss me? I guess nope, at all. hahaha. No one would miss me or notice any update on this blog, I guess. Haiya, seems like I have to work more on this blog ! T_T Alright, a biiittt sorry for the intro in English.. Hehehehe. It's time to write in my mother-tongue back ! ^^ Kekeke. (the intro is just a practise for me since I'm practicing to write/translate for my part-time job as a freelance English-Malay translator.)

Baiklah, memang dah lama kan Cik Ct tak berceloteh kat sini. Batasan kerja dan rutin harian memang amat mengehadkan masa Cik Ct untuk blogging . Balik kerja je dah penat, memang berpinar-pinar biji mata nak analyse & digest the data lagi serta tak ada terlalu banyak masa untuk menghadap skrin tak kira skrin laptop atau pun skrin fon. hehe. kadang-kadang tengok skrin fon kejap je dah tersengguk-sengguk then terus tertido. ehh, dah macam nak merungut pulak bila Ct baca balik, tak baik mengeluh Ct, nanti rezeki tak berkat ! hehe. Sekarang dah free bila no longer employed to any company, barulah agak free dan lapang nak menulis. hehe oraittt oraittt oraitt~

Sebelum bermula dengan apa yang Ct nak ceritakan pada entri ni kali ni, terlebih dahulu Cik Ct nak ucapkan .......................

Related image
kredit gambar : Google

buat kesemua rakan-rakan Muslim sekalian :)
Moga ibadah puasa kita always diberkati ya ! ^^

dan...

buat teman-teman Sabah & Sarawak ! ^^

Image result for selamat hari gawai 2017
kredit gambar - Google



Hurmmm, banyak celoteh tak tentu kan? it's better for me to straight to the point... Okay, dear semua yang sudi membaca post ni,.. Ct sebenarnya ada sesuatu yang nak dikongsi dengan y'allz :)


Antologi Cerpen Setulus Kasih Buatmu | Projek Cerpen Amal 10 orang penulis
Orait, hehehe nak tulis tapi agak malu lagi sebenarnya... Sebab Cik Ct baru lagi dalam bidang ni. But it's a thing I have NEED to do. hehe.

Okay, sebenarnya nak bagitau yang tak lama dulu (maybe dalam 2,3 bulan lepas kut), Cik Ct dan kawan-kawan penulis cerpen/novelis lain telah berjaya dapat baby bersama? Ekkk, dapat baby?? sama-sama macam mana tu kan?

Hahaha, jangan salah faham, dalam grup kami, suka panggil buku (naskhah novel / cerpen), kami panggil as a baby since we went thru a lot to produce our book together. hehe. Alhamdulillah, setelah hampir 2 tahun, penantian tu dah berakhir. Dan projek ini dapat dijalankan bagi mengumpul dana buat anak-anak yatim di Pusat Penjagaan Anak-anak Yatim Maahad Tahfiz Az-zein al-Makki yang terpilih.

Terima kasih Ct nak ucapkan buat novelis, Kak Nuriffa (Cik Ct panggil beliau, Kak Afi) dan juga penulis-penulis lain yang terlibat kerana telah banyak membantu dalam merealisasikan penerbitan buku ini dan pelaksanaan projek kali ini.

Berkaitan Antologi Cerpen Setulus Kasih Buatmu ni, Cik Ct dah ceritakan dengan lebih lanjut di SINI

Demi meraikan dan mengeratkan lagi hubungan sesama pembaca dan penulis, kami para penulis antologi cerpen amal yang melibatkan 10 orang penulis lama dan baru ini sepakat....

Kitorang nak buat contest pulak. Contest ini sangat istimewa dan diberi nama #reviewSKB sempena tujuan contest ini dibuat adalah untuk meraikan kejayaan naskhah yang teramat istimewa ini berjaya dicetak, dengan menyambutnya bersama-sama pembaca yang sangat istimewa.


Nak tahu lebih lanjut tentang Pertandiingan ni ? Mungkin korang bolehlah sambung bacaan di post yang Ct dah update di SINI. :)

Selamat membaca ! ^^
Cik Ct harap korang sudi join contest ni ya ~~~^^

Sekian, wassalam . 

No comments:

Post a Comment