Tuesday, May 30, 2017

Review SKB | Contest Istimewa Khas Buat Pembaca Antologi Setulus Kasih Buatmu

5/30/2017 04:22:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum !! Salam Sejahtera ~~

안녕하세요! :)

Hehehehe, it's been a long time I haven't write/update any entry(ies) here. Had anyone miss me? I guess nope, at all. hahaha. No one would miss me or notice any update on this blog, I guess. Haiya, seems like I have to work more on this blog ! T_T Alright, a biiittt sorry for the intro in English.. Hehehehe. It's time to write in my mother-tongue back ! ^^ Kekeke. (the intro is just a practise for me since I'm practicing to write/translate for my part-time job as a freelance English-Malay translator.)

Baiklah, memang dah lama kan Cik Ct tak berceloteh kat sini. Batasan kerja dan rutin harian memang amat mengehadkan masa Cik Ct untuk blogging . Balik kerja je dah penat, memang berpinar-pinar biji mata nak analyse & digest the data lagi serta tak ada terlalu banyak masa untuk menghadap skrin tak kira skrin laptop atau pun skrin fon. hehe. kadang-kadang tengok skrin fon kejap je dah tersengguk-sengguk then terus tertido. ehh, dah macam nak merungut pulak bila Ct baca balik, tak baik mengeluh Ct, nanti rezeki tak berkat ! hehe. Sekarang dah free bila no longer employed to any company, barulah agak free dan lapang nak menulis. hehe oraittt oraittt oraitt~

Sebelum bermula dengan apa yang Ct nak ceritakan pada entri ni kali ni, terlebih dahulu Cik Ct nak ucapkan .......................

Related image
kredit gambar : Google

buat kesemua rakan-rakan Muslim sekalian :)
Moga ibadah puasa kita always diberkati ya ! ^^

dan...

buat teman-teman Sabah & Sarawak ! ^^

Image result for selamat hari gawai 2017
kredit gambar - Google



Hurmmm, banyak celoteh tak tentu kan? it's better for me to straight to the point... Okay, dear semua yang sudi membaca post ni,.. Ct sebenarnya ada sesuatu yang nak dikongsi dengan y'allz :)