adgroup

Friday, November 11, 2016

8 SHARE | Jana Side Income Paling Mudah dan Menghiburkan !


Side Income : 8Share | Assalamualaikum WBT~

안녕하세요! :)

Hehehe ok kali ni Cik Ct nak lah kongsi satu tutorial untuk kengkawan yang dah duk tanya macam mana Cik Ct jana side income melalui blog dan juga laman sosial CIk Ct yang lain seperti Facebook dan juga Twitter.

Jadi sebagai salah satu cara paling mudah untuk teman2 yang bertanya, Cik Ct kenalkan 8Share

Ini adalah cara paling mudah dan senang pada Ct untuk menjana pendapatan sampingan. Especially golongan muda macam kita ni yg always nak tau update terbaru atau tips2 tertentu terutamanya dalam dunia hiburan (like movie terbaru), resepi masakan like kuih, #throwback kenangan nostalgia zaman 80-90 an dulu dan jugaaa buat kaki shopping / travel , kita boleh dapat info promosi terbaru like jualan akhir tahun or promosi ptongan harga barang / tiket penerbangan ^^

Sambil kongsi, sambil dapat earn income~ Senang kan ! He he

Orite ....



APA ITU 8 SHARE


Ok, sebenarnya 8 share ni adalah sebuah syarikat pengiklanan yang amat dipercayai pengguna laman sosial kerana cara pengiklanan mereka yang unik. Dia ala-ala ChurpChurp dan Nuffnang. Tapi pada Ct, 8share lebih mudah. *sebab Ct pening sikit guna Churp2 hehe*

Tapi yang bestya, cara pengiklanan mereka yang unik ni yang membuatkan kita si tukang share pun jadi tertarik sama untuk tahu apa isi kandungan link berbayar yang kita share tu.. hehehe.

8share sebenarnya menawarkan sesiapa yang mendaftar dengan mereka, boleh menjana pendapatan bila mana korang share iklan mereka, korang akan dapat RM0.20 (20 sen *sebut macam Ani Bujang Lapok tu hehe )

Nampak macam sikit, tapi kalu rajin SHARE, boleh dapat dalam RM10-RRM30 jugaklah sehari. 
Nilai minimum untuk cash-out pulak adalah RM50. Tapi bergantung jugak, macam Ct, newbie lagi sangat masa tu, 8share benarkan Ct cash-out pada nilai RM10. *tapi tu lama dulu lah. Ho ho ho*

earnings Ct setakat ini

Alright ni, earning Ct yang tak berapa rajin nak share ni sebab jarang online and ada kekangan kerja. Uolls nak jugak tak? Kalau nak, jom DAFTAR sekarang jugak ~ ^^



CARA DAFTAR 8SHARE

1.) Pergi ke website 8share. KLIK SINI

2.) Akan keluar paparan begini...


Klik 'Create an Account'

3.) Kemudian akan keluar tetingkap baru berupa form/borang untuk diisi.


Isi details yang diminta :

Username -
(3-18 huruf/simbol je ye)

- E-mail -
*pastikan available dan selalu akses, nanti buatnya korang terlupa password ke tak lah menjajau nak recover balik password tu

Password / Kata Laluan -
(Min 8 characters - sukati korang la nak ltak apa janji cukup 8 aksara)

4.) Dah selesai isi, bolehlah klik 'Create my account' tu. Settle.

5.) Korang akan dibawa ke dashboard dan boleh isi maklumat untuk pembayaran korang nanti. Selalunya kalau nak pembayaran yg senang urus transaksi ash-out ni, adalah dengan menggunakan akaun Maybank dan CiMB. 

Lepas settle semua tu, korang dah boleh share iklan2 yang ada kat dashboard 8share korang tu ke laman sosial korang macam Facebook, Twitter, LinkedIn dan juga... Google+ ! ^^


Ok, itu sahaja. Mudah kan? Tinggal kongsi dan kalau ada yang klik, dapatlah earn 20 sen 1 klik. Itu kalau satu klik, buatnya dapat berpuluh-puluh klik? Huwaaaa...

Sekian itu sahaja perkongsian Ct hari ni. Fiuuu, mengantuk juga macam ni... Ada masa nanti Ct sambung lagi ya tentang BAGAIMANA HENDAK MENGGUNAKAN 8SHARE, buat mereka yang masih blur2 macam mana nak guna 8share ni kan..^^

Sampai berjumpa lagi. Ma'assalamah wa ilal liqa'~

안녕~
Image result for annyeong

Image result for annyeong
Image result for annyeong









3 comments:

Terima kasih sudi singgah sini . Jangan lupa komen yer . ^_^

Follow by Email