Friday, August 05, 2016

#CantiknyaMalaysia | Raikan 'Kecantikan' Malaysia dengan Join Contest Ini

#CantiknyaMalaysia

Image result for holla


Assalamualaikum n hallo! 

Huaaaaaaa, rindunya blog saya ni! Rasanya dah lebih 2  minggu tak jenguk langsung. T_T
*menangis sorang2 bila terkenang rindunya nak kembali aktif menulis di sini*

Ok kali ni rasanya pertama kali Ct post entri untuk bulan Ogos ni... Yuhhu, kekangan waktu dan kerja telah mengehadkan masa Cik Ct untuk blogging & aktif selalu di dunia maya ni nampaknya... *kecuali FB & IG.. keke* Hurmmm~

Ok tak nak bebel panjang, yang ni pun terkejar2 Ct nak habiskan post entri ni (sebab kejar waktu tidur, esok kerja lagi, demam pun belum berapa kebah lagi ni...huhuhu T_T)

Sebenarnya hari ni Ct nak share tentang #CantiknyaMalaysia...
Apa tu?

Jeng jeng jeng *as usual, latar muzik acah acah saspens sikit*

Teruskan bacaan kalau uolls nak tau... ^^

N kalau korang nak menang sangattttttt handphone terbaru yang tengah meletop sekarang ni... fon apa tu?

Kat bawah ni haaa handphonenya....

huawei giiffff

Yup... Huawei P9~ ^^

Hahahaha, semartfon yg sekarang tengah hot kat iklan tv and ramai juga artis / ikon media sosial reviu di laman sosial... Malah Huawei P9 ini juga pernah direviu oleh jurugambar professional (*baca SINI) dan diiktiiraf taraf keselamatannya oleh Android (*baca SINI).
Ok, cukup tentang hadiah tu.. hahaha saje je nak membakor, 

Ya, apalah Ct nikan , belum gtau lagi ada apa dengan #CantiknyaMalaysia tu kan...
Saje nak membakor lelebih...

Ok, let me explain apa itu #CantiknyaMalaysia ini..

Seiously sila baca post ini sampai habis...
(hahaha kecuali siapa yang dah tau - nampak ni kat 8share aka Seismik, tak nak baca pun takpe^^)


Okay, sebenarnya....

#CantiknyaMalaysia ni adalah satu contest yang dianjurkan oleh Media Prima Berhad, terbuka untuk semua rakyat Malaysia sempena bulan Ogos, bulan sambutan Kemerdekaan bagi negara tercinta Malaysia kita ini.

Yang bestnya...... pertandingan ini boleh disertai melalui laman sosial yang kita miliki - like FB, Twitter dan jugaa Instagram..!! Oh yeahhh... menarik kan?

Tapi... coppp dulu.

Dah namanya contest, pertandingan mana yang tak ada syarat & terma kan? hohohoho...



Ct recommendkan untuk semua join contest ni cecepat. Lebih-lebih lagi jika korang terer ambil gambar tu kan, so why not you try? ^^ 

Ya, tinggal snap! Ambil gambar yang bertemakan Cantiknya Malaysia dan kemudian kongsikan di akaun media sosial korang... Kacang sungguh ye dak?

Terma & syarat semua dah tau, tapi nak join kat mana?

Ok, korang bolehlah rujuk dengan klik SINI untuk sebarang maklumat lanjut dan T&S yang dikenakan untuk join contest ni^^

All d best and Good luck! ^^

Image result for huawei p9
Huawei P9 ini sedang menantikan pemilik barunya

4 comments:

  1. wah!!! macam menarik je....terasa nak join pulak!
    thanks for sharing ct!

    ReplyDelete
  2. Masuk peraduan pasti akan menang jika dah rezeki kita, kan?
    Jika sudi dan berkesempatan, jemputlah join GA abam kie n kawan2. Ada 12 buah buku/novel untuk dimenangi. Terima kasih banyak2.

    http://www.zukidin.com/2016/08/book-giveaway-by-abam-kie-and-friends.html

    ReplyDelete
  3. Indahnya malaysia dan cantik.(>.<)Sertai Segmen tonton lagu sudah ku tahu versi ucing :cool:

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah sini . Jangan lupa komen yer . ^_^

Follow by Email