Monday, July 18, 2016

# 2016 K-Drama # K-drama OST

[Korean Lyrics] I See You - Kang Min Hyuk (CNBLUE) [Hangeul+Rom+Eng+Malay] ~ OST Korean Drama: Tantara @ Entertainer (OST Part 4)

Assalamualaikum n hai~ Annyeong  ! 

Yeepp yeeppp! hahaha, sorry for my high adrenaline effects here~^^ (ooohhh, the excuse :p)

Okay, I think it's been a while I haven't update any entry on this blog.  Mianhaeyo! hahaha, what's wrong with me keep writing in English in this entry? Well, the main reason is I want to improve my English writing skills. erk! 

Alright, I guess you guys already seen this post title plus... the picture of quartet handsome flower boys up there. So.... any K-drama lover or BOICE here?

okaylah, celup bahasa Melayu sikit. Kut ada yang cakap i belagak or tak faham apa yg i tulis. 
Kali ni Ct nak share salah satu lagu kesukaan Ct, yang dinyanyikan juga oleh salah seorang oppa kesukaan Ct! Min-Hyuk oppa! a.k.a Jo Ha-Neul dalam drama Entertainer ni~^^ 
*Awww, gedik mintak penampor jap* 

Fiuuuu~ Tetiba je kan hari ni Ct rajin nak share lirik lagu ni.. sebab lagu ni asyik terngiang-ngiang je kat telinga, kat kepala lepas dengar Min-Hyuk oppa / Jo Ha-neul (his character's name in the drama) nyanyikan dalam drama Entertainer tu kan...

Walaupun drama tu dah habis, I is masih nak kongsikan lirik lagu tu di sini... Awww, awww... Sebab ada yang tanya beberapa tips daripada Ct, macam mana nak cepat faham bahasa & tulisan Korea (yang Hangeul) ni...

Jadi, ikut cara Ct, Ct suka belajar daripada lagu dan banyak tengok drama Korea.. hahaha :p
Tapi senang, paling senang, lagu lah... Ulang2 dengar dan fahamkan lirik, insya-Allah senang masuk lepas tu... (Ni cara Ct, orang lain tak tau lah yer...)

Ok, not wasting time anymore~ Jom kita terjah lagu kiut-miut sebab penyanyinya pun kiut dan suaranya pun kiut jugak~
Let's learnjoice! 

*********
Song's Details
Title : I See You
Singer : Kang Min Hyuk (CNBLUE's cute drummer ^^)
Drama : Tantara / Entertainer (OST Part 4)
*********
*Lyrics available in Hangul + Romanization + English + B. Melayu
*********

I See You - Kang Min Hyuk


아련한 봄날 우리 시간
Aryeonhan bomnal uri sigan
Our faint spring, our times together
Musim bunga kita yang suram, saat kita bersama
잊었어도 괜찮아
Da ij-eoss-eo-do nan gwaen-chanha
Even if we forget everything, I’m okay with that
Andai dikau dah melupakan semua itu, aku masih okay
너의 미소가 흐려져도
Neo-ui mi-so-ga heu-ryeo-jyeo-do
Even if your smile fades too
Walau senyumanmu juga turut memudar, tak mengapa
옆에 있어 충분해
Nae yeop-e isseo nan chung-bun-hae
You’re next to me, that’s enough for me
Asalkan kau ada di sampingku, itu sudah cukup buatku
앞에 있는 모습이
Nae ap-e ittneun ni mo-seub-i
You, standing in front of me
Jasadmu, ada berdiri di hadapanku
혹시나 다시 사라질까
Hok-shi-na da-shi sa-ra-jil-kka
What if you disappear again?
Bagaimana jika kau menghilang lagi?

매일 걱정해 다시
Mae-il geok-jeong-hae tto da-shi nal
I worry every day, that day might come again
Itu yang aku bimbangkan setiap hari, sekiranya hari itu tiba lagi
떠나 버릴까
Tteo-na beo-ril-kka bwa
That you’ll leave me again
Andai kau pergi meninggalkanku lagi
But I know I see you
But I know I see you
But I know I see you
Tapi aku tahu aku dapat melihatmu lagi
나는 기억해 약속처럼
Na-neun ne-ol gieok-hae yak-sok-cheo-reom
I remember you like a promise
Aku ingat dirimu sepertimana mengingati sebuah janji
Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Ya, aku tahu aku dapat merasakanmu
하나인 우리 그날처럼
Ha-na-in uri geu-nal-cheo-reom
We are one, just like that day
Kau dan aku adalah satu, seperti hari itu
사랑해
neol sa-rang-hae
I love you
Aku mencintaimu…


아직 너에게 못다한
A-jik neo-e-ge mot-da-han mal
Words I couldn’t tell you yet
Masih ada lagi kata-kata yang tak dapat kuucapkan kepadamu
가슴에 남아 맴도는데
Ga-seum-e nam-a maem-do-neunde
They linger in my heart
Lafaz yang sering melingkari hatiku

이제는 그저 혼잣말로 되뇌이기만
Ije-neun geu-jeo honja-mallo dwae-nwe-i-gi-man hae
Now I just repeat it to myself
Hanya mampu kulafazkan pada diri sendiri

But I know I see you
Tetapi aku tahu aku dapat melihatmu
나는 기억해 약속처럼
Na-neun neol gieok-hae yak-sok-cheo-reom
I remember you like a promise
Aku ingat dirimu sepertimana mengingati sebuah janji
Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Ya, aku tahu aku boleh merasakanmu
하나인 우리 그날처럼
Ha-na-in uri geu-nal-cheo-reom
We are one, just like that day
Kau dan aku adalah satu, seperti di hari itu
사랑해
Neol sarang-hae
I love you
Aku mencintaimu…

오랜 시간이 지나도
O-raen shi-gan-i ji-na-do
Even after a long time
Walaupun masa itu telah lama berlalu

점점 선명해져
Jeom-jeom deo seon-myeong-hae-jyeo
You get clearer in my mind
Sedikit demi sedikit kau makin jelas di ingatanku

지나간 시간들을 잡고
Ji-na-gan shi-gan-deu-reul jap-go
I’m holding onto the past
Aku masih berpegang pada masa lalu itu

놓지를 못해
Noh-ji-reul mot-hae
I can’t let go
Ianya tak dapat kulepaskan

I can’t forget you
I can’t forget you
I can’t forget you
Aku tak dapat melupakanmu

오늘도 너를 불러
Nan oneul-do neo-reul bul-leo
Again today, I’m calling out to you
Sekali lagi hari ini, aku masih memanggil namamu…

But I know I see you
But I know I see you
But I know I see you
Tetapi aku tahu aku masih boleh melihat dirimu

나는 기억해 약속처럼
Na-neun neol gieok-hae yak-sok-cheo-reom
I remember you like a promise
Sepertimana mengingati sebuah janji, aku mengingati kamu

Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Ya, aku tahu aku dapat merasakanmu

하나인 우리 그날처럼
Ha-na-in uri geu-nal-cheo-reom
We are one, just like that day
Kau dan aku adalah satu, seperti di hari itu

사랑해
Neol sarang-hae
I love you
Aku mencintaimu…


But I know I see you
But I know I see you
But I know I see you
Tetapi aku tahu aku masih nampak dirimu

나는 기억해 약속처럼
Na-neun neol gieok-hae yak-sok-cheo-reom
I remember you like a promise
Aku ingat dirimu sepertimana mengingati sebuah janji

Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Yes I know I feel you
Ya, aku tahu aku dapat merasakanmu

하나인 우리 그날처럼
Hana-in uri geu-nal-cheo-reom
We are one, just like that day
Kau dan aku adalah satu, seperti di hari itu

사랑해
Neol sarang-hae
I love you
Aku mencintaimu…



Fiuuuuu, Min-hyuk oppa is so d*mn tall ! Aku cair jugak ni~ Hashtag : Na-ui isang-hyung~T_T

Music Video :

Harapnya korang boleh enjoy lagu ni... ^^ Siapa yang nak belajar sekali bahasa Korea sikit2 melalui lagu ni, amatlah disyorkan, lebih2 lagi kalau lagu ni lagu kegemaran korang...

Sambil tengok, sambil fahamkan lirik, Insya-Allah mudah dapat ^^

Hehehehe *menghasut ni suruh layan jugak*

Sekian, itu sahaja. Maafkan Ct di atas segala kelemahan dalam terjemahan ini, andai ada yang nak komen/menegur, Ct mohon teguran dalam bahasa yang berlapis lagi beradab, bukan bahasa yang menyinggungkan yup... Hashtag : #Bahasa jiwa bangsa kan ~^^

Disclaimer / Penafian :


Lirik bagi lagu I See You nyanyian Kang Min Hyuk dalam tulisan Hangul+Romanization+English, kredit kepada http://www.kpop-lyrics.com/2016/05/lyric-kang-min-hyuk-cnblue-i-see-you.html 
Thanks to the page for this superb lyrics sharing! ^^
Manakala, bagi terjemahan lirik di dalam Bahasa Melayu adalah hakcipta terpelihara blog Cik Ct / Ct Roxalynna NH... So, kalau nak copy, sila komen minta izin dari Ct terlebih dahulu yup~^^ Kalau tak, korang dikira PIRATE OF THE COPYRIGHT! Muhahahaha~ *gelak yang serius ni, penat tau I translate*
******
Jadi, kalau u'olls ada request nak terjemahan mana2 lagu Korean kesukaan korang ke dalam Bahasa Melayu, *diminta klik tabung di SINI, SINI & SINI DULU*
bolehlah request di bahagian komen entri ni~^^
Cukup 2-3 lagu ke atas DAN KLIK TABUNG di atas atau klik Nuffnang, baru Ct layan untuk translation request korang yup...^^

That's all... Kamsahamnida ...... Saranghae~ <3 


1 comment:

  1. wahh... cantiknya blog. blogwalking dan klik tabung kat sini. hihi. lagu kpop best best kan.

    p/s: piramid ada juga di china. jom baca kat sini
    http://blogleopluto.blogspot.my/2016/07/piramid-purba-ada-di-china-jepun.html

    ReplyDelete