Wednesday, June 15, 2016

5 Babak Dalam The Conjuring 2 Yang Boleh Buat Gugur Jantung

Annyeong ! 

Kih kih kih, sebab ni bulan puasa so berani sikitlah Cik Ct nak bercerita tentang cerita hantu... Buat para peminat horror movie, mesti korang dah tahu kan movie ni dah mula ditayangkan di pawagam sejak 9 Jun 2016.

Yippie lepas 3 tahun after the first series, akhirnya The Conjuring 2 kembali ! Siapa yang belum movie ticket tu cepat2 lah booking ya~^^ Bulan puasa ni kurang sikit takutnya (yeke?~ hohoho)

DP - The Conjuring 2

Sikit sinopsis The Conjuring 2...

Tuesday, June 14, 2016

Topshop : Fesyen High Street Terkini dan Trendi dari ZALORA


Assalamu’alaikum n hai ! ^^
Ok, entri kali ni sebenarnya Ct nak share tentang Topshop. Apa tu Topshop? Dan fesyen macam mana yang ditampilkan?
Teruskan bacaan korang kalau nak tahu ya... ^^ Rugi tak baca, sebab siapa penggemar fesyen trendi terbaru yang pasti tak nak terlepas info tentang ni! Lagi2 peminat ‘top’ attire yang simple tapi nampak cukup trendi tu kan,,, WAJIB baca entri ni sampai habis..! *Ahhaxx*
Oklah... Meh Ct bagi tau~^^
Topshop sebenarnya bukanlah sebuah jenama yang asing lagi dalam kalangan penggemar high street fashion. Jenama besar dari UK ini telah menembusi pasaran Malaysia sejak beberapa tahun dahulu dan kini boleh ditemui di semua pusat-pusat membeli belah hampir di keseluruhan Malaysia. Mempertaruhkan konsep high street yang cukup popular di barat, ia sememangnya suatu trend yang baru di Asia dan diterima baik oleh pengikut fesyen tempatan.
Rekaan pakaian yang kadangkala dianggap unik dengan corak retro dan kombinasi warna yang pelik juga kini diterima sebagai fesyen dan Topshop diangkat sebagai pelopor fesyen terkini yang genius! Untuk korang yang mungkin sudah bosan dengan padanan pakaian yang sama di hujung minggu, mari gayakan koleksi pakaian wanita Topshop seperti berikut untuk tampil lebih menyerlah dan ‘fashion forward’;
Tampil bergaya dengan koleksi jeans Topshop yang boleh korang padankan dengan apa jua pilihan tops kegemaran korang.

Thursday, June 02, 2016

JADUAL WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI JOHOR

Semoga lampiran jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 1437H / 2016M yang disertakan ini dapat memudahkan umat Islam di negeri Johor membuat perancangan waktu ideal untuk bersahur serta semakan masa berbuka puasa pada waktu yang tepat.

Sebagai makluman, lampiran jadual waktu Imsak dan berbuka puasa tahun 1437H / 2016M bagi seluruh negeri Johor yang disertakan ini adalah rasmi terbitan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI JOHOR 

ZON 1 : PULAU AUR & PULAU PEMANGGIL

Waktu Imsak Buka Puasa 2016 Johor Zon 1


ZON 2 : Daerah Johor Bahru, Kulai, Kota Tinggi, Mersing dan pulau-pulau yang berdekatan dengannya.

Waktu Imsak Buka Puasa 2016 Johor Zon 2

ZON 3 : Daerah Pontian & Kluang

Waktu Imsak Buka Puasa 2016 Johor Zon 3

ZON 4 : Daerah Batu Pahat, Muar, Tangkak, Segamat, dan Gemas, Johor.

Waktu Imsak Buka Puasa 2016 Johor Zon 4

Pautan Sumber Asal » mysumber.com 

*klik pautan untuk maklumat JADUAL WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI-NEGERI LAIN DI MALAYSIA*

Cik Ct cuma nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua muslimin muslimat yang membaca entri ini :)

Moga Ramadhan yang akan datang membawa berlipat kali ganda keberkatan kepada kita. Aamin :)

Itu sahaja... Selamat Berpuasa ya ! Samapi berjumpa di next entry ~

Follow by Email