Tuesday, April 19, 2016

# 8share # Info

Beberapa Perkara Muslim Kena Tahu Sebelum Travel ke Korea





Tips Melancong ke Korea Selatan buat para Muslim | Salam sayang buat semua...  Kalau bercakap tentang KOREA, saya pasti ramai yang menyimpan hasrat untuk ke sana kan? tak terkecuali Cik Ct pn sama.. hahaha.. Fenomena K-Wave (a.k.a Hallyu) melalui Korean drama, K-pop serta keindahan negara 4 musim tu sendiri menjadi penarik utama untuk para peminat2 tersebut melancong ke sana... (hahaha, Ct pun 'terhanyut sama... Demam #DOTS tak habis lagi ni -_- 
teringin nak ke sana, dapat gi tengok bangunan FNC Ent. dari jauh, kut nampak LJH/CNBLUE dari jauh pun cukuplah T_T )

Lee Jong Hyun of CNBLUE - one of the main reason I want to go to Korea T_T haha





Haha, ok jauh merepek... Kali ni Ct nak kongsi tentang tips melancong ke Korea pulak.. Sebelum kita travel ke mana2, dah tentu lah kita kena buat preparations terlebih dahulu... n kenali dulu serba sedikit hal ehwal negara yang kita nak pergi tu... Especially jika kita adalah Muslim, dan negara yang kita nak pergi tu mjoriti penduduknya ialah non-muslim... Banyak hal yang nak kena ambil kira, mana boleh main redah je, ye tak? Halal haram, semua kena ambil tahu...

Musim Luruh a.k.a Autumn in Korea - foto ihsan Gugel



Walaupun Ct belum ada pengalaman melancong, Ct harap tips yang bakal Ct kongsikan ni, dapat Okay, oleh itu Ct kongsikan TIPS2 yang Muslim WAJIB tahu tu dengan klik SINI 


Sekian, itu sahaja... Harap informasi yang dikongsi bermanfaat buat kita semua.^^

Asif. Kalau nak melancong ke Korea, mohon share juga tips2 dengan Ct ya. Hehe~^^

Kbai.

Image result for i love you in korea



No comments:

Post a Comment