Monday, March 21, 2016

# K-drama # K-Drama News

Viral K-Drama | Descendants Of The Sun Ada Heroin Baru?

Assalamulaikum n hai korang yang baca pos entri ni...

DescendantsoftheSun.jpg
Official poster of DOTS
Hehehe, kepada peminat drama Korea, pasti ramai yang dah maklum kan, siapa teraju utama drama Korea,, Descendants of The Sun (태양의 후예, sebutan : Taeyang-ui Huye) yang palingg hangat sekarang ni?

Tak perlu dikenalkan lagi, watak pasangan utama yang cukup terkenal adalah Song Joong Ki (SJK) sebagai Kapten Yoo Si-Jin dan Song Hye-Kyo (SHK) sebagai Dr. Kang Mo-Yeon.


Image result for descendants of the sun



Yalah, inilah K-drama yang mengutip rating tertnggi setakat ini, selama ia ditayangkan sehingga 8 episod di Korea setakat ini.

Maklumlah, kisah percintaan antara seorang Kapten dalam Gerakan Khas Ketenteraan dan juga sorang doktor pakar bedah yang cantik... Mana tak meletup kan... kikiki~ 



Kena pulak #SongSongCouple sama padan dan nampak sweet giler chemistry antara diorang antara daya penarik utama buat peminat k-drama tak lepas dari Diorang pulak sama-sama terkenal dalam arena Korean drama ni. Memang cairrr dan jatuh cinta giler lahh Ct dengan drama DOTS ni bila tengok kehenseman SJK dan kecantikan SHK yg memang tak boleh disangkal-sangkal lagi..


**Song Joong-Ki terkenal dengan drama Sungkyunkwan ScandalThe Innocent Man, serta movie : A Werewolf Guy

**Song Hye-Kyo pula terkenal dengan melodrama, Autumn in My HeartFull HouseThe Winter That Blows Wind dan banyak lagi... 
SHK juga terkenal dengan kecantikannya yang diiktiraf dunia *iktiraf by sapa aku tak pasti tapi memang dia cantiknya punnn, tak percaya dia dah pertengahan 30-an bila tengok DOTS ni*

Image result for descendants of the sun
antara babak dalam DOTS
Image result for descendants of the sun

Image result for descendants of the sun
hensem dan cantik kan...??


Tapi hari ni, bila Ct buka FB/IG and grup WhatsApp, kecoh katanya bila katanya ada penggantian pelakon di drama ni? Betul ke? Wahhh, panas ni... 
Mana boleh sukahati je kan diorang tukar pelakon utama yang meletopsss habis ni..! Tak adil!
Diorang siap bagi gambar, dengan kapsyen ...

‪#‎hanya‬ peminat kdrama n running man yang faham perasaan ini 

Maka, aku pun tengok dan beleklah gambar2 yg dikongsikan kawan2 aku tu... Awalnya macam loading gak aku nak fahamkan... Sebab tengok susuk tubuh kat gambar tu masih poster2 DOTS yang sama (badan SHK lagi) yang kebanyakannya dalam adegan romantik dengan SJK...

Tapi...bila aku belek wajah kat poster/gambar tu... Zoom in dekat-dekat kan mata kat fon, besarkan biji mata... Baru perasan... 

Then kecoh pula kat fb, lagi jelas bak hang gambaqnya!

Macam mana? Ni kat bawah ni gambar2 pelakon penggantinya : 

 


gambar asal XD





yang ni??? huarrghhh.. hahah geli toksah cakap la... kuikuiku



Amacam? Hahahaha, aku ulang balik kapsyen atas tu... Hahahaha..!!

‪#‎hanya‬ peminat kdrama n running man yang faham perasaan ini 

Arrr, masa dah hadam gambar ni mmg rasa errrr, seriau kejap... habis mata aku T_T

Hahaha ada lagi k bawah ni...

Dr. Kang Kwang-Yeon:P


Totally..!!! Hahahahaha... Lucu dan gelak tu fo sure... Geli hati dan... 

Hancur pemanis mata aku... Rosak bayangan Song-Song Couple aku kut...
Lagi2 tang k*ss tu kan... Hahahaha... Macam ewwww~ Bromance habess.

SJK dengan Lee Kwang Soo??

Patutlah kapsyen gambar tu macam tu... Hahahaha..! Yelah, Lee Kwang So dengan SJK kan sama2 bestfren sejak Running Man tu kan... Tambahan lagi dorang pulak sama2 sebaya... 
*(teruja bila dapat tau diorang pun sama2 kawan baik dengan pelakon Jo In Sung, D.O Exo dan sorang lagi pelakon kacak Im Ju Hwan)

Hahaha, ok tu ajelah perkongsian aku hari ni... Korang yang peminat K-drama especially DOTS ni jangan lupa drop komen k... 
Aku curious, apa agaknya perasaan korang bila tengok gambar2 ni?~^^

That’s all. Annyeong. Kamsahamnida for reading this post. 

Harap korang terhibur. kikiki~ XD

2 comments: