Monday, February 15, 2016

# funny # Lawak

Lawak Viral | Macam Mana Nak Masak Nasi??

Ct jumpa ni kat FB, hahaha....

Alahai, meyh kita tengok bila bujang disuruh masak nasik~^^


Jom tengok apa diorang buat untuk masak nasik tu....



COMPRESSOR?? Hahahahaha, berangin beku lgi terbang melayang lah beras tu gamaknya~

Jari kaki pun boleh... Muhahahaha~

Alahai... *lap peluh kat dahi aku baca ni* hihi, jgn gelak lelebih.. kesian



Yang tu untuk ukur takat didih nasik tu, tau..? --Parah-- hahaha

Info (buat yg tak tau je) :
yg betulnya, sukatan kt periuk tu untuk sukat air kalau guna cawan // cup yang dia bagi masa dapat sekali masa beli periuk (rice cooker) tu k~^^

Syukur... abang dia yang duk pekana tu jugak la yg nolong... ^_^
Thorrrr-baekkkk

Mesin basuhhh? omagaddd~ hahaha, kalau dia buat betul, aku xley bayangkan...

Hahaha, mahu terseksa mesin basuh n owner mesin tu XD

Hurmmmm, sebab tu walaupun kau lelaki, kena tau jugak, at least basic cooking ni -_-
Masak lah kalau bergantung harap pada isteri / orang lain je utk tolong masakkan. hehe
Sebab perempuan zaman sekarang pun... bukan semua gheti masak~^^

7 comments:

  1. hahaha menangis akak ketawa...nasib baik la husband akak tak mcm ni...dia kalo akak pergi outstation akak tak risau sbb dia lagi terer masak dr akak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kannn kak... gelak pecah perut masa baca ni... XD
      Orang biasanya automatik jadi pandai masak bila dia kena survive , masak sendiri~^^

      Delete
    2. hihihihi bet lah suami akak pandai masak ^^

      Delete
  2. mealmapu sangat dia punya tak tauu ni..hahahaha

    ReplyDelete