adgroup

Thursday, December 31, 2015

Sebelum 2015 habis...



Sebelum 2015 habis, aku benarkan korang tanya aku 1 soalan...

Okay, aku akan jawab jujur...

Sekian, dari Cik Ct... ^^

Wednesday, December 30, 2015

Perkara2 yang tak boleh dibeli dengan Wang Ringgit | 8Share

Assalamualaikum. Holla ^^

Dalam hidup ni, ada beberapa perkara yang memang tak boleh tak ada dalam hidup kita.
Sama jugaklah macam 8 perkara ni... kalau tak ada memang macam tak tenang je rasanya hidup ni...
Apa 8 perkara yang penting tu? Penting sangat tapi tak boleh dibeli dengan wang ringgit?

Image result for gambar keluarga bahagia

Haaaa, nak tahu, sila klik SINI.

P/S : 
pada Ct kelapan-lapan perkara ni memang WIN! Korang bagilah berjuta ringgit sekalipun, kalau takda 8 perkara ni, memang macam 'kosong' je hidup ni^^

Thursday, December 24, 2015

Tuesday, December 22, 2015

Teaser Novel | Karya Baru Ct Roxalynna...

.:Random Teaser:.


"Kita kahwin?" soal si jejaka sambil dijongketkan sebelah keningnya.
Hana terkesima. Gilalah!
"Saya ni masih seorang pelajar. Pelajar di kolej matrikulasi pula tu. Undang-undang matrik, student mana boleh kahwin selagi bergelar pelajar sini," ujar Hana, bersungguh-sungguh. Hingga berkerut dahinya cuba menerangkan situasi sebenar.
Si jejaka di sebelah hanya mampu memuncungkan bibir. Terkulat-kulat dia membuang pandang ke arah wajah Hana.
******
"Tunang???" Pulak!

Nurin Hana Rose melopong. Tergamam. Nak jawab apa?

.>>P/S : teaser ni tak full<<
★★★★★☆☆☆☆☆★★★★★☆☆☆☆☆
Psstttt.... agak2 ni cerita mana ek?
Korang rasa menarik tak?
Nama watak2 tu macam kenal ?
Pernah baca tak kat portal p2u...
Tapi tajuk lain?
Huhuhu...

Ok lah, tak nak berteka-teki... tajuknya kat bawah ni haaa....

12 Golongan Manusia di Padang Mahsyar

Assalamualaikum n hai... 

Ni Ct copy paste ni dari group wasap pensyarah Kimi-A Ct kat matrik dulu...

Sama-samalah kita hayatinya dan ambil pengajaran...Tak kira siapa kita^^

DUA BELAS (12) GOLONGAN MANUSIA DI PADANG MAHSYAR          


=======================================


1.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan tanpa tangan dan kaki. Mereka adalah orang yang ketika di dunia suka mengganggu jiran tetangga.
2.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan menyerupai babi. Mereka adalah golongan yang malas dan lalai dalam solatnya.
3.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan perut membesar dengan di dalamnya penuh dengan ular dan kala jengking kerana di dunia mereka tidak membayar zakat.
4.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan mulutnya mengalir darah kerana ketika berniaga , mereka suka menipu.
5.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan lebih buruk dan busuk daripada bangkai kerana ketika di dunia, mereka selalu melakukan maksiat secara sembunyi kerana takut dilihat orang , tetapi tidak takut kepada Allah S.W.T.
6.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan leher terputus kerana ketika di dunia selalu memberi kesaksian palsu.
7.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan tanpa lidah kerana selalu berdusta ketika di dunia.          
8.🌺 Dibangkitkan daripada kubur dalam keadaan kepala terssungkur, sedangkan kedua – dua kakinya di atas kepala dan farajnya mengeluarkan nanah yang mengalir seperti air kerana ketika hidup, golongan ini suka berzina dan mati sebelum sempat bertaubat.          
9.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan wajah yang hitam tetapi matanya biru dan perutnya di penuhi api kerana ketika di dunia, mereka selalu memakan harta anak yatim secara zalim.          
10.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan sopak dan kusta kerana ketika hidup di dunia dia menderhaka kepada orang tua.       
11.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan buta hati, giginya seperti tanduk, bibirnya menjulur sampai ke dada, lidahnya sampai keperut manakala perutnya pula menjulur sehingga ke paha dengan perutnya penuh kekotoran kerana ketika hidupnya, mereka gemar meminum arak.
         
12.🌺 Mereka yang dibangkitkan daripada kubur dengan wajah bercahaya seperti bulan purnama dan melepasi sirat’ (titian Mustaqim) seperti kilat kerana golongan itu ketika hidupnya rajin beramal soleh, meninggalkan maksiat dan menjaga solat lima waktunya dengan berjemaah.    

Image result for dunia dan akhirat

First Mini Giveaway by Tashira

*UPDATE : GIVEAWAY TAMAT*


Sehingga 07/01/2016
Klik banner ni untuk join~^^


Assalamualaikum n hai...

Jom join GA by Tashira ni...
Kali ni sekali lagi Ct join as sponsor... n jugak peserta mungkin? kikiki

Banyak hadiah menarik tau GA shira kali ni...

Sebelum tu, jom kita baca dulu syarat2 penyertaannya yg Ct copy paste dari blog Tashira^^...


Syarat-syarat penyertaan ;

Saturday, December 19, 2015

Panggil Siapa Sebenarnya?

Image result for tulisan family

Assalamualaikum. hai. :)

Hari ni aku rasa nak berceloteh a.k.a bercerita pulak kali ni. setelah beberapa post aku hanya berkaitan segmen / giveaway je kan... blogwalking sana sini join segmen orang sampai tak sedar aku dah lama tak berceloteh kat sini... huhuu. so kali ni aku nak 'membebel' secara tak rasmi pulak. *cehhh... hahaha*

Friday, December 18, 2015

Betul Ke 4 Perkara Ini Buatkan Korang Rasa Menyesal Tak Ambil Sarapan Pagi?

Assalamualaikum n hai~^^


Nampak remeh tapi sebenarnya ia memberi impak besar kepada diri kita jika kita skip sarapan pagi. Alasan yang sering kita dengar ialah kerana tiada selera dan yang paling ketara sekali apabila untuk jaga berat badan. Betul ke?
Untuk pengetahuan korang, sarapan itu amatlah penting untuk tubuh badan kita, ia berperanan membekalkan tenaga kepada tubuh badan bagi melakukan aktiviti harian yang sibuk. Nak tahu apa lagi? Jom tengok ni.

Apa 4 perkara yang merugikan tu kalau tak ambil breakfast? 


Sarapan


Test : Apa perbezaan Kopi 'Decaf' dengan kopi biasa?

Assalamualaikum.
Holla.

56d1


Hari ni kita bercerita tentang kopi nampaknya. Korang pernah dengar tak apa benda 'decaf' tu? Tahu tak apa tu decaf. Buat yang tak tahu *yang tahu tu diam2 je yer* , meh aku gtau apa tu decaf... 
decaf tu maksudnya tanpa kafein...

kopi tanpa kafein? macam mana tu? rasanya sama ke macam kopi biasa? lagi bagus atau lagi bad rasanya...? 

well well well west *ehhh?* hahaha. kalau korang nak tau......

Segmen Blogwalking Shawal

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ





(klik banner kalau nak join sekali)



Saguhati kepada yang bertuah:

10 blog bertuah dimasukkan ke dalam bloglist blog shawal mulai 1 - 31 January 2016.
2 blog bertuah direview (entry melekat selama 1 hari)
seorang blogger bertuah dapat top up RM10

Tarikh Tamat : 29/12/2015 *Mungkin ada perubahan

pencarian bloglist fiaz diary untuk january 2016

*TAMAT*


*Klik banner if nak join*

-baca syarat penyertaan yg Ct ambik dari blog ezzaty, tuan punya GA -

syarat penyertaan:

1.follow blog aku..hehe jujur yaa.. (done)
2.ni option rajin sape yang ada kicau-kicau(twitter)follow lah. (done)
3.copy banner tu kat post korang then backlink kan ke blog aku.. (done)
4.buat tajuk kat entry korang "pencarian bloglist fiaz diary untuk january 2016" (done)
5.maaf kali ini aku agak memilih sikit jadi, korang kena letak sebab-sebab yang menarik perhatian aku kenapa korang nak senarai dalam bloglist aku..relax aku ni tak kejam pun..buat biasa-biasa pun okay! (done...explanation kat bawah)
6.lastly letak link korang kat ruangan komentar ya.. (juga udah...)

p/s:segmen ini di kecualikan kepada blog yang ada dalam senarai bloglist aku..boleh rujuk di senarai my blog list aku.

akan ditutup pada 29/12/2015

bagi jawapan no. 5 tu....

Sila klik SINI kalau nak tau ^^

Thursday, December 17, 2015

Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif



Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif


Join Bloglist AREPNAKBEBEL.COM (2016) | Segmen

*UPDATE : TAMAT*

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2016) - Season 3

*Klik banner untuk join*

Saya nak menang tudung bawal crepe | Giveaway


Hadia untuk dimenangi :

Tudung Bawal crepe x 4

2 orang pemenang akan dipilih.

Seorang akan dapat 2 helai bawal crepe.

*Klik banner untuk join*

Nak Tiket Movie Percuma?

cycle1 header

Assalamualaikum *jika anda Muslim, sila jawab* n hai........

Hahahahaha, korang nampak tak? nampak tak atas tu? Ni yg nak cerita ni...Celcom - Magic Sim ada buat satu giveaway ni... Sonang je nak join... Bagi korang yang memang pengguna Magic Sim yg bulan2 (monthly package) bolehlah baca n join venture (jv) kalau nak... Yang bukan pengguna Magic Sim pun boleh join... kut2 berkenan^^
*Saje je.. hahaha, mentang2 aku pengguna Magic Sim T_T ... cehhh padahal baru jer berapa hari lepas mintak tlg akak aku belanja pack ni lepas tak sanggup guna pack biasa.... tapi aku dah dapat jugak tiketnya!


  

Kalau korang nak menang tiket wayang tajaan GSC(Golden Screen Cinemas), MBO n Escape ni......

               Siapa nak free ticket tu, bolehlah klik SINI

Monday, December 14, 2015

Finally... I'm Back Again...

Assalamualaikum n hai allz...

Hai.... *say hi kat my blog ni...*
lama tak jumpa di sini.
terkezut tak? terkezut tak Cik Ct kembali di sini?

Image result for i'm back

Hahahahaha *gelak dulu sat, geli limfa aku ni*... Sebelum ni, aku cakap nak delete blog ni kan... hahahaha. memang aku tutup. tapi lepas 3 bulan, aku rasa aku rindu blog ni... here is what i wanna be myself n write anything of my opinions, personally. and senang utk aku berkongsi tips, iklan n review kat sini utk tatapan dan perkongsian ramai ^^
*manalah tahu, tetiba internet dah terlaju, maka aku pun terajin nak buat tutorial pulak kan... haha, sila muntah pelangi :p

after 3 months... kuikuikui...

Follow by Email