Tuesday, September 01, 2015

[Info] Skim Bantuan Pendaftaran IPTA YPJ

Salam Merdeka Day u'olls. :)

Semalam 31 Ogos. 
Hari terakhir bulan Ogos bermaksud semalam adalah Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-58.
Dah 58 tahun Malaysia merdeka daripada jajahan takluk kuasa luar.
Syukur.
Jadi di kesempatan ini, sebelum Ct share info  ini... 
Ct nak ucapkan dulu,

Salam #SehatiSejiwa . ^_^

Semoga kita sehati sejiwa dalam semangat mencintai negara kita, Malaysia.
Tanpa mengira bangsa dan agama.

Okay itu sahaja pesanan merdeka Cik Ct. ^^

Hari ini. . .
1 September 2015.
Masuk sahaja Septembar, bermakna pasti hati para bakal siswa siswi IPTA di Malaysia bakal berdebar-debar.
*Cewwaaahhh, I got your feeling, dear*
Haha.
Mesti berbunga-bunga lg berdebar-debar kan nak tunggu orientasi satgi...

Ok, sorry panjang sangat intro yek.
As saya sedia maklum,
Awal September adalah minggu kemasukan pelajar2 baru Ijazah Sarjana Muda di IPTA-IPTA tempatan....
*Yg nak daftar ambil Diploma pun boleh join habiskan baca sekali*

So...
Saya ada khabar baik buat dear brothers n sista yg anak jati JOHOR...
*maaf, Johor shj yea syg2. as saya anak Johor so saya tak check negeri lain punya skim bantuan*

Firstly, sis nak ucap tahniah sekali lagi kat u'olls yg bjaya sambung degree tu.
Study leklok naa...
Banggakan mak n ayah dgn kejayaan korang.
Jgn jadi macam sis...
*tsk tsk tsk.. lap air mata*

Okay, takmo berdrama lagi.

Jom kita cerna gambar bawah ni sehadam2nya :



Hahhha. Adik2 amacam?
Ni yg sis Ct nak kabo ni...





Yayasan Pelajaran Johor ada menyediakan Skim Bantuan Pendaftaran untuk adik2 yg baru daftar
masuk ke IPTA.
Tawaran dibuka untuk pelajar yg menyambung pengajian di peringkat 
DIPLOMA & IJAZAH SARJANA MUDA


Kalau korang nak tahu maklumat lanjut apa syarat2 nak mohon...
Mana nak dapat borang?
U'olls u'olls...
Bolehlah klik 

Kat situ dia ada explain thoroughly apa yg korang perlu buat untuk mohon skim ni.
Okay itu aje yg sis nak share dalam entri kali ni.

Siapa yang nak memohon tu, pandai2 ye berjimat...
Jangan gunakan duit tu untuk enjoy pulak.
Ingat nawaitu masuk U sebab nak belajar kan.. ^^

Ok, itu aje ye dear2 semua.

Sekian.

TQ. :)

Anda minat bisnes tudung? Klik SINI :)


No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah sini . Jangan lupa komen yer . ^_^

Follow by Email