Saturday, August 22, 2015

[Info] E-RAYUAN Program Bertemuduga Ijazah Sarjana Muda UiTM

Assalamualaikum dan hai...
Kejap tadi aku saje2 terjah webpage intake UiTM...
Dgn harapan, nak check bila dia nak bukak untuk second intake untuk degree bulan 3 2016 nanti...

Terlupa pulak ni masih bulan 8..
Selalunya dia bukak masa budak 1st intake dah masuk bulan 9 nanti..

Dgn tak ingat apa2, aku pun saje lah bukak kan webpage...
Sekali... 
Terjumpa iklan lain pulak..
Hehehe...

So...
Aku ada khabar baik buat mereka yang terlepas nak isi UPU yang lepas...

Ni yang aku dapat daripada laman web UiTM...^^



Okay, UiTM ada buka tawaran INTERVIEW
 bagi sesiapa yang tak dapat panggilan ke mana2 IPTA masa UPU hari tu 
untuk buat rayuan program di UiTM...
*jadi jangan sedih2 yer*

Tapi bukanlah untuk semua course...
Macam dalam gambar di atas...
Hanya program bertemu duga sahaja...

Program apa?
Ace check gambar di bawah ni ya...

Program2 kursus bertemuduga yang ditawarkan adalah seoerti berikut :


So, kalau korang rasa berminat nak apply / nak tawarkan adik-beradik atau pun sedara-mara untuk apply course yang ada tu, bolehlah call fakulti yang berkaitan...
kot2 ada yang nak tanya lebih2 kan...
Lebih baik la tanya diorang.. kut2 ada yg xfhm n korang curious.. 
jangan tanya aku.. aku tak tahu apa2..

Macam mana nak contact UiTM/fakulti depa?

No. ada kat bawah ^_^



Copppp...
Sebelum korang nak gi interview tuuuu...
Dah check belum apa yang kena bawak?

Make sure korang bawak sijil2/dokumen/salinan yang diorang mintak..
N jangan lupa..
Setiap SALINAN mestilah DISAHKAN...
*Jangan tanya aku kat mana nak sahkan, korang masing2 ada sekolah kan... datang aje sekolah atau jumpa ketua kampung(bagi yg duk kampung), then mintak COP PENGESAHAN dan tandatangan depa*


Ok itu ajelah setakat yang aku tahu...

Ada lagi...

Lastly....


Sebarang pertanyaan, or curiosity yang tak terjawab,
bolehlah klik 

2 comments:

  1. mana yg x berjaya blh cuba lagi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak EN :)
      Bulan 10 nti ada buka lagi permohonan utk 2nd intake ;)

      Delete

Terima kasih sudi singgah sini . Jangan lupa komen yer . ^_^

Follow by Email