Sunday, July 05, 2015

Nama Panjang Sangat...

ASSALAMUALAIKUM~*_*

kebelakangan ni...
boleh dikatakan ada beberapa ketika media sosial viral dengan nama seorang adik perempuan ni..
tak silap aku sampai dia ada 7 nama..
tu nama dia je, belum masuk nama abah dia... fuhhh
panjangnya...!!

hahaha,
buat yg curious, or rata2 ramai dah tahu, tapi nak tahu gak nama adik yg memeiliki nama terpanjang di Malaysia setakat ini, bolehlah klik

hahaha. viral kan nama adik tu?
sampai 2 tahun berturut kut nama adik tu viral..
so.. bila aku baca artikel bila penulis tu mention kesian bakal suami adik tu nanti masa akad..

terus...
aku teringat pasal diri aku..
hahaha..
walaupun nama aku tak sepanjang nama adik tu...
tapi..
aku kalah 3 nama je dgn adik tu..
aku rasa bangga?
surely tak,,
bukan tu yg aku nak celotehkan kat cni..

cuma terfikir...
nanti kalau aku nak nikah...
kesian gak bakal suami aku yek masa akad nikah..
hahaha..

pernah masa aku sekolah dulu kut..
kawan2 usik aku..

"Kau nanti nak kahwin, jangan cari suami semput..."

Saturday, July 04, 2015

Segmen Blogwalking by Ms. Kejupenyet

Segmen Blogwalking by Ms. Kejupenyet

Klik untuk join~^^

Jangan lupa join... :)

Sama-sama kita eratkan ukhwah antara kita..

Salam bloggerz~^_^

#Cabaran20Hari | Day 8 : Amalan Berbalas Juadah di Bulan Puasa


ASALAMUALAIKUM~^^

hai..
hari ni ada versi #throwback lagi..
haha kenapa lempar balik?

well. 
bila cakap tentang
AMALAN BERBALAS JUADAH di BULAN PUASA..

Friday, July 03, 2015

#Cabaran20Hari | Day 7 - Kuih Kegemaran di Bulan Puasa



ASSALAMUALAIKUM~^^

Hari ni pasal kuih kegemaran masa bulan puasa ek..?
Jap..
Aku cuba ingat kuih kegemaran apa ek yg aku suka makan masa bulan puasa..

Haaa..

Hehehe...
Yg paling aku minat tu...

Thursday, July 02, 2015

#Cabaran20Hari | Day 6 : Pengalaman Manis di Bulan Puasa


ASSALAMUALAIKUM~^^


Pengalaman Manis di Bulan Puasa?

Hehehe.

Pada aku pengalaman paling manis di bulan puasa adalah....

pada malam raya..!!

Kikkiki..

Selain adik-beradik semuanya dah balik ke kampung...
(Ye, aku duk kampung je..)

Wednesday, July 01, 2015

#Cabaran20Hari | Day 5 : Pengalaman Pahit di Bulan Puasa


ASSALAMUALAIKUM~^^

Hari ni Cik Ct tentang pengalaman pahit Cik Ct di bulan puasa...
Cik Ct tahu, korang semua pasti ada pengalaman pahit masing2 di bulan puasa yg tak boleh nak lupakan, kan?

Huhu.
Cik Ct pun ada..
Bila ingat balik...
Memang rasa macam...
Terkilan.

Apa yg pahit sangat?
Huhu..
Kejadian pahit ni..

yg first2, aku takley lupa masa aku form 1 dulu... huhuhu.
pagi tu , as usual,
aku sahur ngan family...
ada mak n abah plus yaie (atok lelaki, Jawa mostly panggil yaie~^^)

masa sahur, memang aku selalu juntai kaki kat bawah kan..
yelah, makan kat meja makan kan.
bukan duduk bersila di bawah...

haha.
*kesat air mata sat*
teringat balik insiden tu, mmg terasa semula ngilunya that pain..!
apa jadi?

Follow by Email