Sunday, July 05, 2015

Nama Panjang Sangat...

7/05/2015 01:03:00 AM 6 Comments
ASSALAMUALAIKUM~*_*

kebelakangan ni...
boleh dikatakan ada beberapa ketika media sosial viral dengan nama seorang adik perempuan ni..
tak silap aku sampai dia ada 7 nama..
tu nama dia je, belum masuk nama abah dia... fuhhh
panjangnya...!!

hahaha,
buat yg curious, or rata2 ramai dah tahu, tapi nak tahu gak nama adik yg memeiliki nama terpanjang di Malaysia setakat ini, bolehlah klik

hahaha. viral kan nama adik tu?
sampai 2 tahun berturut kut nama adik tu viral..
so.. bila aku baca artikel bila penulis tu mention kesian bakal suami adik tu nanti masa akad..

terus...
aku teringat pasal diri aku..
hahaha..
walaupun nama aku tak sepanjang nama adik tu...
tapi..
aku kalah 3 nama je dgn adik tu..
aku rasa bangga?
surely tak,,
bukan tu yg aku nak celotehkan kat cni..

cuma terfikir...
nanti kalau aku nak nikah...
kesian gak bakal suami aku yek masa akad nikah..
hahaha..

pernah masa aku sekolah dulu kut..
kawan2 usik aku..

"Kau nanti nak kahwin, jangan cari suami semput..."

Saturday, July 04, 2015

Friday, July 03, 2015

Thursday, July 02, 2015

Wednesday, July 01, 2015

#Cabaran20Hari | Day 5 : Pengalaman Pahit di Bulan Puasa

7/01/2015 11:50:00 PM 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM~^^

Hari ni Cik Ct tentang pengalaman pahit Cik Ct di bulan puasa...
Cik Ct tahu, korang semua pasti ada pengalaman pahit masing2 di bulan puasa yg tak boleh nak lupakan, kan?

Huhu.
Cik Ct pun ada..
Bila ingat balik...
Memang rasa macam...
Terkilan.

Apa yg pahit sangat?
Huhu..
Kejadian pahit ni..

yg first2, aku takley lupa masa aku form 1 dulu... huhuhu.
pagi tu , as usual,
aku sahur ngan family...
ada mak n abah plus yaie (atok lelaki, Jawa mostly panggil yaie~^^)

masa sahur, memang aku selalu juntai kaki kat bawah kan..
yelah, makan kat meja makan kan.
bukan duduk bersila di bawah...

haha.
*kesat air mata sat*
teringat balik insiden tu, mmg terasa semula ngilunya that pain..!
apa jadi?