Thursday, December 31, 2015

Sebelum 2015 habis...



Sebelum 2015 habis, aku benarkan korang tanya aku 1 soalan...

Okay, aku akan jawab jujur...

Sekian, dari Cik Ct... ^^

Wednesday, December 30, 2015

Perkara2 yang tak boleh dibeli dengan Wang Ringgit | 8Share

Assalamualaikum. Holla ^^

Dalam hidup ni, ada beberapa perkara yang memang tak boleh tak ada dalam hidup kita.
Sama jugaklah macam 8 perkara ni... kalau tak ada memang macam tak tenang je rasanya hidup ni...
Apa 8 perkara yang penting tu? Penting sangat tapi tak boleh dibeli dengan wang ringgit?

Image result for gambar keluarga bahagia

Haaaa, nak tahu, sila klik SINI.

P/S : 
pada Ct kelapan-lapan perkara ni memang WIN! Korang bagilah berjuta ringgit sekalipun, kalau takda 8 perkara ni, memang macam 'kosong' je hidup ni^^

Thursday, December 24, 2015

Tuesday, December 22, 2015

Teaser Novel | Karya Baru Ct Roxalynna...

.:Random Teaser:.


"Kita kahwin?" soal si jejaka sambil dijongketkan sebelah keningnya.
Hana terkesima. Gilalah!
"Saya ni masih seorang pelajar. Pelajar di kolej matrikulasi pula tu. Undang-undang matrik, student mana boleh kahwin selagi bergelar pelajar sini," ujar Hana, bersungguh-sungguh. Hingga berkerut dahinya cuba menerangkan situasi sebenar.
Si jejaka di sebelah hanya mampu memuncungkan bibir. Terkulat-kulat dia membuang pandang ke arah wajah Hana.
******
"Tunang???" Pulak!

Nurin Hana Rose melopong. Tergamam. Nak jawab apa?

.>>P/S : teaser ni tak full<<
★★★★★☆☆☆☆☆★★★★★☆☆☆☆☆
Psstttt.... agak2 ni cerita mana ek?
Korang rasa menarik tak?
Nama watak2 tu macam kenal ?
Pernah baca tak kat portal p2u...
Tapi tajuk lain?
Huhuhu...

Ok lah, tak nak berteka-teki... tajuknya kat bawah ni haaa....

12 Golongan Manusia di Padang Mahsyar

Assalamualaikum n hai... 

Ni Ct copy paste ni dari group wasap pensyarah Kimi-A Ct kat matrik dulu...

Sama-samalah kita hayatinya dan ambil pengajaran...Tak kira siapa kita^^

DUA BELAS (12) GOLONGAN MANUSIA DI PADANG MAHSYAR          


=======================================


1.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan tanpa tangan dan kaki. Mereka adalah orang yang ketika di dunia suka mengganggu jiran tetangga.
2.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan menyerupai babi. Mereka adalah golongan yang malas dan lalai dalam solatnya.
3.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan perut membesar dengan di dalamnya penuh dengan ular dan kala jengking kerana di dunia mereka tidak membayar zakat.
4.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan mulutnya mengalir darah kerana ketika berniaga , mereka suka menipu.
5.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan lebih buruk dan busuk daripada bangkai kerana ketika di dunia, mereka selalu melakukan maksiat secara sembunyi kerana takut dilihat orang , tetapi tidak takut kepada Allah S.W.T.
6.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan leher terputus kerana ketika di dunia selalu memberi kesaksian palsu.
7.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan tanpa lidah kerana selalu berdusta ketika di dunia.          
8.🌺 Dibangkitkan daripada kubur dalam keadaan kepala terssungkur, sedangkan kedua – dua kakinya di atas kepala dan farajnya mengeluarkan nanah yang mengalir seperti air kerana ketika hidup, golongan ini suka berzina dan mati sebelum sempat bertaubat.          
9.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan wajah yang hitam tetapi matanya biru dan perutnya di penuhi api kerana ketika di dunia, mereka selalu memakan harta anak yatim secara zalim.          
10.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan sopak dan kusta kerana ketika hidup di dunia dia menderhaka kepada orang tua.       
11.🌺 Dibangkitkan dalam keadaan buta hati, giginya seperti tanduk, bibirnya menjulur sampai ke dada, lidahnya sampai keperut manakala perutnya pula menjulur sehingga ke paha dengan perutnya penuh kekotoran kerana ketika hidupnya, mereka gemar meminum arak.
         
12.🌺 Mereka yang dibangkitkan daripada kubur dengan wajah bercahaya seperti bulan purnama dan melepasi sirat’ (titian Mustaqim) seperti kilat kerana golongan itu ketika hidupnya rajin beramal soleh, meninggalkan maksiat dan menjaga solat lima waktunya dengan berjemaah.    

Image result for dunia dan akhirat

First Mini Giveaway by Tashira

*UPDATE : GIVEAWAY TAMAT*


Sehingga 07/01/2016
Klik banner ni untuk join~^^


Assalamualaikum n hai...

Jom join GA by Tashira ni...
Kali ni sekali lagi Ct join as sponsor... n jugak peserta mungkin? kikiki

Banyak hadiah menarik tau GA shira kali ni...

Sebelum tu, jom kita baca dulu syarat2 penyertaannya yg Ct copy paste dari blog Tashira^^...


Syarat-syarat penyertaan ;

Saturday, December 19, 2015

Panggil Siapa Sebenarnya?

Image result for tulisan family

Assalamualaikum. hai. :)

Hari ni aku rasa nak berceloteh a.k.a bercerita pulak kali ni. setelah beberapa post aku hanya berkaitan segmen / giveaway je kan... blogwalking sana sini join segmen orang sampai tak sedar aku dah lama tak berceloteh kat sini... huhuu. so kali ni aku nak 'membebel' secara tak rasmi pulak. *cehhh... hahaha*

Friday, December 18, 2015

Betul Ke 4 Perkara Ini Buatkan Korang Rasa Menyesal Tak Ambil Sarapan Pagi?

Assalamualaikum n hai~^^


Nampak remeh tapi sebenarnya ia memberi impak besar kepada diri kita jika kita skip sarapan pagi. Alasan yang sering kita dengar ialah kerana tiada selera dan yang paling ketara sekali apabila untuk jaga berat badan. Betul ke?
Untuk pengetahuan korang, sarapan itu amatlah penting untuk tubuh badan kita, ia berperanan membekalkan tenaga kepada tubuh badan bagi melakukan aktiviti harian yang sibuk. Nak tahu apa lagi? Jom tengok ni.

Apa 4 perkara yang merugikan tu kalau tak ambil breakfast? 


Sarapan


Test : Apa perbezaan Kopi 'Decaf' dengan kopi biasa?

Assalamualaikum.
Holla.

56d1


Hari ni kita bercerita tentang kopi nampaknya. Korang pernah dengar tak apa benda 'decaf' tu? Tahu tak apa tu decaf. Buat yang tak tahu *yang tahu tu diam2 je yer* , meh aku gtau apa tu decaf... 
decaf tu maksudnya tanpa kafein...

kopi tanpa kafein? macam mana tu? rasanya sama ke macam kopi biasa? lagi bagus atau lagi bad rasanya...? 

well well well west *ehhh?* hahaha. kalau korang nak tau......

Segmen Blogwalking Shawal

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ





(klik banner kalau nak join sekali)



Saguhati kepada yang bertuah:

10 blog bertuah dimasukkan ke dalam bloglist blog shawal mulai 1 - 31 January 2016.
2 blog bertuah direview (entry melekat selama 1 hari)
seorang blogger bertuah dapat top up RM10

Tarikh Tamat : 29/12/2015 *Mungkin ada perubahan

pencarian bloglist fiaz diary untuk january 2016

*TAMAT*


*Klik banner if nak join*

-baca syarat penyertaan yg Ct ambik dari blog ezzaty, tuan punya GA -

syarat penyertaan:

1.follow blog aku..hehe jujur yaa.. (done)
2.ni option rajin sape yang ada kicau-kicau(twitter)follow lah. (done)
3.copy banner tu kat post korang then backlink kan ke blog aku.. (done)
4.buat tajuk kat entry korang "pencarian bloglist fiaz diary untuk january 2016" (done)
5.maaf kali ini aku agak memilih sikit jadi, korang kena letak sebab-sebab yang menarik perhatian aku kenapa korang nak senarai dalam bloglist aku..relax aku ni tak kejam pun..buat biasa-biasa pun okay! (done...explanation kat bawah)
6.lastly letak link korang kat ruangan komentar ya.. (juga udah...)

p/s:segmen ini di kecualikan kepada blog yang ada dalam senarai bloglist aku..boleh rujuk di senarai my blog list aku.

akan ditutup pada 29/12/2015

bagi jawapan no. 5 tu....

Sila klik SINI kalau nak tau ^^

Thursday, December 17, 2015

Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif



Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif


Join Bloglist AREPNAKBEBEL.COM (2016) | Segmen

*UPDATE : TAMAT*

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2016) - Season 3

*Klik banner untuk join*

Saya nak menang tudung bawal crepe | Giveaway


Hadia untuk dimenangi :

Tudung Bawal crepe x 4

2 orang pemenang akan dipilih.

Seorang akan dapat 2 helai bawal crepe.

*Klik banner untuk join*

Nak Tiket Movie Percuma?

cycle1 header

Assalamualaikum *jika anda Muslim, sila jawab* n hai........

Hahahahaha, korang nampak tak? nampak tak atas tu? Ni yg nak cerita ni...Celcom - Magic Sim ada buat satu giveaway ni... Sonang je nak join... Bagi korang yang memang pengguna Magic Sim yg bulan2 (monthly package) bolehlah baca n join venture (jv) kalau nak... Yang bukan pengguna Magic Sim pun boleh join... kut2 berkenan^^
*Saje je.. hahaha, mentang2 aku pengguna Magic Sim T_T ... cehhh padahal baru jer berapa hari lepas mintak tlg akak aku belanja pack ni lepas tak sanggup guna pack biasa.... tapi aku dah dapat jugak tiketnya!


  

Kalau korang nak menang tiket wayang tajaan GSC(Golden Screen Cinemas), MBO n Escape ni......

               Siapa nak free ticket tu, bolehlah klik SINI

Monday, December 14, 2015

Finally... I'm Back Again...

Assalamualaikum n hai allz...

Hai.... *say hi kat my blog ni...*
lama tak jumpa di sini.
terkezut tak? terkezut tak Cik Ct kembali di sini?

Image result for i'm back

Hahahahaha *gelak dulu sat, geli limfa aku ni*... Sebelum ni, aku cakap nak delete blog ni kan... hahahaha. memang aku tutup. tapi lepas 3 bulan, aku rasa aku rindu blog ni... here is what i wanna be myself n write anything of my opinions, personally. and senang utk aku berkongsi tips, iklan n review kat sini utk tatapan dan perkongsian ramai ^^
*manalah tahu, tetiba internet dah terlaju, maka aku pun terajin nak buat tutorial pulak kan... haha, sila muntah pelangi :p

after 3 months... kuikuikui...

Thursday, September 10, 2015

Say Hello to Goodbye Blog~

Assalamualaikum n hai semua~^^

Image result for goodbye image

Goodbye?

Huh??

Yup... tujuan post kali ni adalah untuk mengucapkan Selamat Tinggal...

Kepada siapa?

Hurmmm...
Kepada...

BLOG ini dan juga kesemua followers yg sudi follow blog saya yg ini. :)
Di sini saya nak ucapkan terima kasih kepada 16 orang followers yg sudi ikut blog yg hambar ini.
Kikiki.

Kenapa Selamat Tinggal?

Thursday, September 03, 2015

Thanks, Sudi Follow Saya~ ^_^

Image result for terima kasih

Assalamualaikum W.B.T..

Hai semua...
Apa khabar? Sihat?

Hari ni Ct nak ucapkan terima kasih banyak3..
Terima kasih sangat sangat sangat kepada beberapa orang yg sudi singgah dan follow blog dan Google+ Ct..
Thank you so much ~ :)

Image result for terima kasih

Kerana korang sudi singgah dan follow blog baru yg masih 'mencari nyawa' dalam dunia blogging ni..

Tuesday, September 01, 2015

[Info] Skim Bantuan Pendaftaran IPTA YPJ

Salam Merdeka Day u'olls. :)

Semalam 31 Ogos. 
Hari terakhir bulan Ogos bermaksud semalam adalah Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-58.
Dah 58 tahun Malaysia merdeka daripada jajahan takluk kuasa luar.
Syukur.
Jadi di kesempatan ini, sebelum Ct share info  ini... 
Ct nak ucapkan dulu,

Salam #SehatiSejiwa . ^_^

Semoga kita sehati sejiwa dalam semangat mencintai negara kita, Malaysia.
Tanpa mengira bangsa dan agama.

Okay itu sahaja pesanan merdeka Cik Ct. ^^

Hari ini. . .
1 September 2015.
Masuk sahaja Septembar, bermakna pasti hati para bakal siswa siswi IPTA di Malaysia bakal berdebar-debar.
*Cewwaaahhh, I got your feeling, dear*
Haha.
Mesti berbunga-bunga lg berdebar-debar kan nak tunggu orientasi satgi...

Ok, sorry panjang sangat intro yek.
As saya sedia maklum,
Awal September adalah minggu kemasukan pelajar2 baru Ijazah Sarjana Muda di IPTA-IPTA tempatan....
*Yg nak daftar ambil Diploma pun boleh join habiskan baca sekali*

So...
Saya ada khabar baik buat dear brothers n sista yg anak jati JOHOR...
*maaf, Johor shj yea syg2. as saya anak Johor so saya tak check negeri lain punya skim bantuan*

Firstly, sis nak ucap tahniah sekali lagi kat u'olls yg bjaya sambung degree tu.
Study leklok naa...
Banggakan mak n ayah dgn kejayaan korang.
Jgn jadi macam sis...
*tsk tsk tsk.. lap air mata*

Okay, takmo berdrama lagi.

Jom kita cerna gambar bawah ni sehadam2nya :


Saturday, August 29, 2015

Jom Buat Duit dengan SimpleHijab~

Assalamualaikum n hai.

Dah lama rasanya Ct tak berceloteh di sini.
Hari ni Ct nak share something yang mostly dah ramai dah tahu...
Tapi Ct share juga kerana kemungkinan masih ada yang belum tahu..^_^


Mostly, siapa yang minat shopping online...

Especially tudung...
So, rasanya korang mesti pernah tengok atau ternampak Simple Hijab ni kan?

Haaa..
So mesti dah ramai jugak yang tahu kalau Simple Hijab ni sekarang tengah giat mencari agent untuk affiliate system diorang yang bakal dilancarkan pada September 2015 ni nanti.
Tak lama je lagi tu...

Bolehlah korang bershopping sambil menjana pendapatan sekali kan. kan kan kan..
Hehe.

Tapi kejap-kejap...
Sebelum Ct ajak korang join...
Agak2 korang tau tak ape mende 'affiliate' ni?

K, takpe2..
let me explain a lil' bit.

Kepada yg masih blur2 apa itu affiliate..
bagi saya jelaskan dulu ya...

Affiliate itu adalah satu sistem yang bertindak macam agen iklan.
Kita iklankan sesuatu produk tu dan kemudian sediakan link yang mudah bagi pelanggan terus ke laman yang menyediakan perkhidmatan jualan produk tersebut...
Bila pelanggan membeli dari link itu, kita akan mendapat komisyen dari hasil pembelian daripada pelanggan tersebut.

So, as simple as possible..
Kalau korang join affiliate Simple Hijab ni..
Secara automatik, korang akan jadi agen iklan untuk Simple Hijab... :)
Jadi, bila kita iklankan produk Simple Hijab, kita akan mendapat komisyen bagi setiap pembelian barangan Simple Hijab..





Apa kelebihan join Affiliate Simple Hijab ni?

Ok, saya yakin..
Pasti ada ramai di luar sana yang berminat dengan jualan tudung kan?
Especially yang minat shopping tudung and pada masa yang sama,
berminat nak belajar bisnes tudung ni..

Tapi...
Kalau boleh tak nak simpan stok atau kena beli dulu barangnya,
kemudian baru boleh promote untuk jual..

Ya, saya faham..
Tak ramai yg begitu gemar cara begini...

Dalam konteks mudah, anda hanya ingin menjadi 'dropship' agent kan?
Menjual barangan hanya dengan mempromosikan barangan tersebut tanpa perlu menyimpan stok yang berbandan-bandan..^^
*betul ke penjodoh bilangan tu? huhu. abaikan*

Jadi...
Dengan menyertai affiliate Simple Hijab, anda boleh join aktiviti promosikan jualan tanpa menyimpan stok langsung... 

Okay, inilah kelebihannya...

Bila mendaftar di Simple Hijab, kita akan diberikan satu link  khas yang dikenali sebagai identiti khas kita sebagai pengiklan Simple Hijab..
Jadi, kita cuma share link tersebut dan kemudian bawa pelanggan ke laman produk Simple Hijab yang mereka inginkan.
Mudah, kan?

Takyah modal,
takyah simpan stok/barang,
takyah pos barang...

Anda masih boleh run bisnes tudung...^^

Lagipun, sistem ni tak terhad utk yg ada blog sahaja...
Siapa yang aktif kat media sosial lain
especially FB, Twitter, IG n Wechat semua tu pun boleh join kot...^^

Jadi...
tunggu apa lagiii?

Cepat2 jom ..
DAFTAR SINI...^^

September 2015 dah makin dekat ni~

Saturday, August 22, 2015

[Info] E-RAYUAN Program Bertemuduga Ijazah Sarjana Muda UiTM

Assalamualaikum dan hai...
Kejap tadi aku saje2 terjah webpage intake UiTM...
Dgn harapan, nak check bila dia nak bukak untuk second intake untuk degree bulan 3 2016 nanti...

Terlupa pulak ni masih bulan 8..
Selalunya dia bukak masa budak 1st intake dah masuk bulan 9 nanti..

Dgn tak ingat apa2, aku pun saje lah bukak kan webpage...
Sekali... 
Terjumpa iklan lain pulak..
Hehehe...

So...
Aku ada khabar baik buat mereka yang terlepas nak isi UPU yang lepas...

Friday, August 21, 2015

Terlepassss Sudaaah...

Assalamualaikum n hai...

Hehehe...
Hari ni aku nak mengadu sikit..
Sikit je , tak banyak pun...

Sebagai langkah melepaskan tekanan...
Arrr, stress...
Huhuhu...

Aku cuma nak ceta yang....

Thursday, August 20, 2015

[Lirik Lagu] Terus Mencintaimu (Wanns Ahmad)

Assalamualaikum n hi~ ^_^

Today, I wanna share the lyric of a song,

Terus Mencintaimu by Wanns Ahmad

[Segmen} Klik-Klik Nuffnang ~^^

Assalamualaikum..

Jom join segmen ni...
Sama2 membantu, kan ~ ^^

Korang mesti nak income nuffnang korang meningkat kan?
Jadi,segmen  ini salah satu langkah untuk 
menambahkan jumlah duitkorang .

Kebaikan bila join segmen ni,duit meningkat...
Traffic korang pun meningkat,kerana 
Penganjur segmen n saya sendiri akan mengunjungi blog anda.
Then, klik iklan Nuffnang anda..

So...
Apa lagi...
Jom join...^_^
Sama2 meringankan beban katanya..
Haha..


Klik banner untuk join :)

Segmen "Meh Sally Nak Review"

Assalamualaikum n hai :)

Jom join segmen ni :)

Sebagai blogger baru, Cik Ct try join segmen ni...
Hopefully dapat lah kan antara 10 orang yang terpilih tu, sis +Sally Samsaiman yek.
Hihi.
Insya-Allah.

Segmen ini akan berlangsung dari 20th-30th August 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 


*KLIK BANNER UNTUK JOIN*



Follow by Email